Local

Planuri pentru achizitia de autobuze electrice, la Iasi

Publicat: 10 ian. 2017
1
Recent, autoritatile locale au devenit parteneri intr-un proiect cu finantare europeana intitulat „InnovaSUMP – Inovare în planurile de mobilitate urbana durabila pentru un transport cu emisii scazute de carbon”. Prin intermediul acestui proiect se doreste introducerea unor masuri vizând utilizarea combustibililor ecologici sau alternativi pentru mijloacele de transport în comun.

Totodata, se are in vedere pregatirea documentatiei pentru achizitia de autobuze electrice, smart ticketing sau crearea de modele noi pentru ciclism si plimbare. Bugetul total al proiectului este de 1.855.000 de euro, bugetul Municipiului Iasi fiind de 134.300 de euro pentru o perioada de implementare de 3 ani si 2 ani de monitorizare. 

„Iasul beneficiaza de cea mai lunga retea de tramvaie care functioneaza în momentul de fata, neavând niciun tronson întrerupt. Fondurile europene se vor duce cu prioritate spre reabilitarea liniilor de tramvai”, au explicat reprezentantii Primariei Iasi.
 
Proiectul „InnovaSUMP – Inovare în planurile de mobilitate urbana durabila pentru un transport cu emisii scazute de carbon” a fost depus pe Axa 4 de finantare in cadrul Programului Operational Rregional 2014-2020.
Comentarii
  • 1- ESTE SCOS DIN UZ TRONSONUL „PODU’ ROS – POD DE PIATRA „, DIN CARE CAUZA TOATE TRAMVAIELE DEFECTE PE SECTOARELE NICOLINA-CUG, ZONA INDUSTRIALA, PENTRU RETRAGERE LA DEPOU GARA, TREBUIE SA TREACA PRIN PODU’ ROS – TG.CUCU – PIATA UNIRII GARA, INGREUNAND FOARTE MULT DEPLASAREA CELORLALTE TRAMVAIE.
    DESI A EXISTAT O PROPUNERE DIN PARTEA SOCIETATII CIVILE, PENTRU AMENAJAREA MODERNA ( CU O SOLUTIE FUNCTIONALA, CARE OFEREA SI LOCURI DE PARCARE CIVILIZATE , IN JUR DE 200 ) IN ZONA , PRIMARIA MUNICIPIULUI IASI A ALES SA IGNORE PROPUNEREA SI SA INCHIDA TRONSONUL, CARE ACUM ARATA JALNIC.

    TIPIC ROMANESC …… PACAT.

  • Nu ne trebuie autobuze electrice care nu pot functiona mai putin de 8 ore pana se descarca acumulatorii si care necesita investitii in statii de alimentare, mai bine mai cumparam niste autobuze proaste turcesti ISUZU si BMC in care ingheata soferii si calatorii la geruri mari deoarece nu sunt dotate cu sirocou necesar pentru incalzirea apei (antigelului) dim instalatia motorului la temperaturi foarte scazute deoarece noi nu avem iarna, dand masura incompetentei sefilor CTP si a primarului de Iasi

  • vasile,,greseala,,sirocou-ri exista,,,,se interzice pornirea lor de catre soferi pentru a economisi combustibil,,,,,lise interzice si vatmanulor pornirea aerotermelor in cupeul tramvaielor,,,,tot din acelasi motiv,,,cei ce vor sa ma contrazica,,,,,,sa taca,,stiu ce vorbesc

Adauga un comentariu