Eveniment-Social

Planuri SF pentru parcarile din Iasi

Publicat: 19 mart. 2014

@ O firma canadiana ar putea incheia cu municipalitatea un parteneriat public-privat pentru gestionarea parcarilor

Gestionarea parcarilor din Iasi ar putea fi preluata de o firma din Canada. Anuntul a fost facut ieri de viceprimarul Marius Danga, cel care sustine ca i-a transmis primarului spre analiza propunerea unui parteneriat public-privat (ppp) cu o firma canadiana. Potrivit acestuia, canadienii au venit chiar cu propunerea implementarii unui proiect pilot, pe o perioada de trei luni, timp in care municipalitatea se poate decide daca acest parteneriat ar putea fi sau nu rentabil, daca aduce sau nu o eficientizare a acestei activitati. Ramane insa de vazut daca varianta va mai ramane in picioare dupa demisia deja anuntata a lui Marius Danga din functia de viceprimar.

Citeste si: Primaria pregateste la cheie afacerea concesionarii parcarilor

„Am avut discutii despre un parteneriat public-privat cu o firma din Canada, pe un proiect avangardist. Ei propun o solutie de gestionare a parcarilor, dar si aplicarea unui sistem, pentru care au atat solutii software, cat si hardware, sistem care, montat pe masinile celor de la Politia Locala, emite automat amenda pentru masinile parcate ilegal, in timp ce masina de politie este in deplasare. Solutia pare SF, dar deja se aplica in lume. Ne-au propus chiar o perioada de trei luni in care sa facem un proiect pilot, cu costuri zero pentru municipalitate. Ramane de vazut”, a declarat viceprimarul Marius Danga.

Reorganizarea gestionarii locurilor de parcare are deja un grafic de activitati

Identificarea locurilor de parcare libere din cartiere pe internet, prin Google Maps, posibilitatea solicitarii programarilor licitatiilor de catre cei care doresc inchirierea unui loc de parcare, instalarea de parcometre pe bulevardele centrale, montarea de automate de acces in parcarile cu plata si amendarea automata a celor care parcheaza neregulamentar sunt etapele stabilite in graficul de reorganizare a gestionarii parcarilor. Intr-o prima faza, municipalitatea pregateste achizitia de parcometre si automate de acces pentru parcarile de la SRI si Cinema Victoria, caietele de sarcini ale licitatiilor fiind aproape finalizate.

Citeste si: Soferii, adusi la sapa de lemn de noul regulament al parcarilorloading...

Adauga un comentariu