Actualitate

Planurile manageriale ale candidatilor la functia de rector al Universitatii Cuza

Publicat: 31 ian. 2016
1

@ Saptamana aceasta, cea mai veche universitate moderna din Romania – Alexandru Ioan Cuza, va avea un nou rector @ Pentru alegerile programate joi, 4 februarie 2016, s-au inscris patru candidati: conf. univ. dr. Adrian Muraru, prof. univ. dr. Nicu Gavriluta, prof. univ. dr. Cordin Liviu Cutitaru si prof. univ. dr. Tudorel Toader @ Acestia si-au prezentat public planurile manageriale pentru urmatorii patru ani

Saptamana trecuta s-a incheiat perioada depunerii candidaturilor pentru pozitia de rector al Universitatii Alexandru Ioan Cuza (UAIC). Oficial, in lupta pentru sefia institutiei s-au inscris: conf. univ. dr. Adrian Muraru – Facultatea de Filosofie si Stiinte Social Politice, prof. univ. dr. Nicu Gavriluta – decanul aceleiasi facultati, prof. univ. dr. Codrin Liviu Cutitaru – decanul Facultatii de Litere si prof. univ. dr. Tudorel Toader – decanul Facultatii de Drept si judecator la Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR).

 Dincolo de toate acestea, doar daca toti cei intrati in lupta pentru rectoratul de la Cuza vor accepta, miercuri, 3 februarie, de la ora 17:00 ar urma sa aiba o confruntare publica intre acestia, in fata mediului academic cuzist. Evenimentul este programat in Aula Magna Mihai Eminescu de la UAIC. Mai departe, cei patru si-au prezentat public planurile manageriale pentru urmatorii patru ani. Acestea pot fi consultate pe site-ul www.bzi.ro.

Mai departe, urmeaza ca pe 4 februarie 2016 sa aiba loc primul tur pentru alegerea noului rector. Aici, daca prezenta la vot nu va fi de minimum 50 la suta plus unu din cei cu acest drept, alegerile se vor relua pe data de 11 februarie. In continuare, daca nici la acest tur de scrutin, indiferent de numarul celor cu drept de vot prezenti, un candidat nu va obtine minimum 50 la suta din voturile exprimate, atunci, pe data de 19 februarie, se va mai derula un ultim tur de scrutin de alegere a rectorului, unde, indiferent de numarul celor prezenti la vot, va fi ales rector cel care intruneste cele mai multe voturi din totalul celor exprimate si valabile. Pe de alta parte, intr-o precizare privind alegerea reprezentantilor studentilor în Senatul institutiei se arata ca, dupa ce au fost „contestate alegerile de la Facultatea de Biologie si de la Facultatea de Educatie Fizica si Sport (pentru studenti – n.r.), Biroul Electoral Central (BEC) a propus refacerea votarii reprezentantilor studentilor în Senat în perioada 15-16 februarie 2016, imediat dupa încheierea vacantei studentesti.

PLANURILE MANAGERIALE ALE CANDIDATILOR LA FUNCTIA DE RECTOR LA UNIVERSITATEA ALEXANDRU IOAN CUZA
Adauga un comentariu