Local

Plata cu cardul nu mai reprezinta un lux pentru ieseni

Publicat: 17 iul. 2012
1

Tot mai multi ieseni prefera sa plateasca prin intermediul cardului, fiind instrumentul cel mai des folosit de acestia in ultimii ani. Acesta le permite sa economiseasca un timp pretios pentru cei mai ocupati dintre ei si de multe ori scoate in evidenta statutul social al clientului.

Indiferent de situatie, cardul asigura o plata eficienta si simplifica din ce in ce mai mult activitatile zilnice ale iesenilor. Daca in urma cu cativa ani exista doar cardul cu banda magnetica, acum clientii pot alege dintr-o gama variata de astfel de instrumente de plata, cum sunt cele contactless. Astfel, iesenii pot utiliza cardurile la metrou, in tramvai, la chioscul cu ziare, sau pe stadion, iar platile contactless au devenit foarte utile, nu doar din punct de vedere al vitezei tranzactiei, dar mai ales al usurintei cu care se realizeaza plata – cardul nu trebuie inmanat vanzatorului, clientul doar se apropie de casa de marcat, iar tranzactia are loc in cateva secunde.

„Plata cu cardul este folosita de tot mai multi detinatori de astfel de instrumente de plata, aceasta si în contextul dezvoltarii activitatii de acceptare a cardurilor la plata de catre comercianti. Cardurile sunt acceptate la plata în practic toata gama de activitati comerciale, de la unitatile din comertul modern pâna la dealerii auto, de exemplu. Folosirea cardului la plata nu presupune niciun comision si permite accesul la o serie întreaga de beneficii. În cazul achitarii contravalorii – de exemplu – a unor servicii de turism, detinatorul are acces în mod gratuit la servicii de asigurare de calatorie si asistenta de voiaj. De asemenea, ultimele tendinte în materie de plati, si ne referim aici în special la platile contactless, fac din cardurile bancare instrumente de baza care nu doar ca înlocuiesc numerarul, ci se transforma în mijloace de plata cu utilitate în viata de zi cu zi, transportul în comun fiind exemplul cel mai la îndemâna”, a spus Andrei Palade, asistent Piata Tinerilor in cadrul unei banci.

Adauga un comentariu