News Flash:

Platforma de cercetare a tuberculozei de 4,6 milioane Euro

6 Martie 2008
1174 Vizualizari | 3 Comentarii
t ec Dumitru Filipeanu manager la Spitalul de pneumoftiziologie
• La Spitalul de pneumoftiziologie va fi infiintat un Centru de cercetare pentru diagnosticul precoce si tratamentul tuberculozei, investitie care se ridica la suma de 4,6 milioane Euro • In cadrul acestui centru vor fi realizate cercetari epidemiologice clinice, precum si testarea de noi medicamente si vaccinuri antituberculoase

In cadrul Spitalului de pneumoftiziologie se va infiinta singurul centru de cercetare din tara pentru diagnosticul precoce si tratamentul tuberculozei. Pentru infiintarea centrului, conducerea spitalului a intocmit un proiect cu finantare europeana in valoare de 4,6 milioane Euro. Scopul acestui proiect este de a crea in Regiunea Nord-Est o infrastructura biomedicala avansata, capabila sa intreprinda cercetari multidisciplinare. Infrastructura performanta de cercetare infiintata prin acest proiect va permite atragerea de specialisti din strainatate si a tinerilor cercetatori romani in programele de cercetare initiate in domeniul diagnosticului clinic, tratamentului si epidemiologiei tuberculozei. In cadrul acestui centru vor fi realizate cercetari epidemiologice clinice, precum si testarea de noi medicamente si vaccinuri antituberculoase.

"Tuberculoza este in Romania o problema majora de sanatate. Deocamdata, la nivel national nu exista o structura capabila sa desfasoare proiecte de cercetare complexe in domeniul tuberculozei. Pe termen lung, aceasta platforma va favoriza dezvoltarea colaborarii dintre universitati, institute de cercetare si intreprinderi in vederea obtinerii de rezultate stiintifice de nivel european cu aplicatii directe in sectorul economic farmaceutic. Prin infiintarea acestui centru se urmareste cresterea capacitatii de cercetare prin dezvoltarea infrastructurii de cercetare-dezvoltare in scopul ridicarii nivelului competitiv stiintific pe plan international, asigurarea unui mediu de cercetare si educatie de un inalt nivel tehnico-stiintific pentru atragerea de specialisti din strainatate", a declarat ec. Dumitru Filipeanu, manager la Spitalul de pneumoftiziologie. Centrul de cercetare pentru diagnosticul precoce si tratamentul tuberculozei va fi structurat pe cinci departamente: cercetare fundamentala, cercetare epidemiologica, cercetare clinica, IT si educational ce va cuprinde 8 laboratoare de cercetare ce vor fi dotate cu o suta de echipamente. "Pentru acest centru va fi construit un spatiu separat in curtea Sectiei Pascanu ce va fi dotat cu echipamente la standarde europene. Existenta unor proiecte axate pe diagnosticul si tratamentul tuberculozei va contribui la gasirea unor modalitati concrete mai eficiente de lupta impotriva tuberculozei in Romania", a declarat managerul Spitalului de pneumoftiziologie.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

tuberculoza romania
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (3)

jiji bec  | #31172
Bai ce mutra de hahalera are asta din poza.Io propun sa se faca si un centru de studiu al dizenteriei,pe care sa-l conduca fata asta de ospatar oparit,sau pe Banel al meu.E greu cu Becalii nasparliilor.
Koch, the Litle  | #31173
Bla, bla ,bla.Exact ca cum 20 de ani.Ce sa cercetati acolo oameni buni? Ce n-au facut altii pana acum si veti face voi.? Nu a mancat Nechifor destui bani de la Antibiotice testand prafurile lui Diaconu?
Uite asa se paladuiesc banii sanatatii de catre impostori si pseudocercetatori.
Faceti campanii la tara, profilaxie si eradicati TBC- ul lasati cercetarea ca au facut-o altii mai inzestrati.
ion  | #31174
felicitari domnului manager
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1414 (s) | 24 queries | Mysql time :0.017525 (s)