News Flash:

Platforma e-learning si la Universitatea "Cuza"

28 Octombrie 2011
2754 Vizualizari | 0 Comentarii
Platforma de e learning si la Universitatea Cuza
Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi, in parteneriat cu Universitatea "Dunarea de Jos" din Galati, Universitatea "Stefan cel Mare" din Suceava, Universitatea din Oradea, Inspectoratul Scolar Judetean Iasi si Inspectoratul Scolar Judetean Neamt implementeaza, in perioada 2010-2013, proiectul "Retea interregionala de formare in sistem e-learning a cadrelor didactice din invatamantulul preuniversitar".
Astfel, in lunile noiembrie si decembrie se va desfasura procedura de selectie a candidatilor in vederea constituirii unui grup-pilot cuprinzand 200 de cadre didactice din invatamantul  preprimar si primar. Acestea vor participa, timp de patru luni (ianuarie-aprilie 2012), la o sesiune de formare continua in domeniul TIC (Tehnologia Informatiei si a Comunicarii).
Prin aceasta formare se urmareste ameliorarea competentelor digitale ale beneficiarilor, prin accesul la forme moderne de comunicare, facilitate de platforma e-learning a Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi. De asemenea, sesiunea de formare propusa ofera cadrelor didactice ce vor fi selectate o oportunitate de dezvoltare a portofoliului profesional . 
Pentru fiecare cursant in parte participarea la aceasta sesiune de formare prezinta doua avantaje majore:  subventii in valoare de 400 de lei pe luna, care vor putea acoperi  cheltuielile de transport,  achizitionarea unui PC si a conexiunii la Internet necesare participarii la sesiunea de formare, precum si obtinerea unui atestat de formare continua recunoscut de MECTS pe baza caruia participantii acumuleaza 30 de credite profesionale transferabile.  
Programul-pilot se adreseaza, in mod deosebit, cadrelor didactice din judetele Iasi si Neamt cu deprinderi minime de utilizare a computerului si a internetului, care nu au parcurs si alte programe de formare  in sistem  e-learning subventionate din fonduri  europene si nu au acumulat 90 de ECTS in ultimii 5 ani.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

platforma e-learning
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2018 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.3220 (s) | 21 queries | Mysql time :0.204019 (s)