Eveniment-Social

Platforma ecologica de gunoi in comuna Cristesti

Publicat: 27 nov. 2011
1

Un nou proiect guvernamental va fi implementat in comuna Cristesti. Primarul Constantin Bolohan a reusit sa obtina toate avizele necesare de la Ministerul Mediului pentru ca in comuna sa fie amenajata o platforma ecologica de gunoi. Valoarea totala a proiectului este de 400.000 euro si, incepand cu luna ianuarie, se vor tine licitatiile pentru a se stabili firma constructoare. „Comuna Cristesti este una dintre cele 10 comune din tara care va beneficia de o platforma ecologica pentru gunoi de grajd. In luna ianurie se va tine licitatia si, odata cu implementarea acestui proiect, vom primi de la Ministerul Mediului sase utilaje. Este vorba de: un incarcator frontal, tractor, vidanje, masina de imprastiat gunoiul si doua remorci. Avem toate aprobarile, urmeaza licitatia si mai apoi ne apucam de treaba”, a declarat primarul comunei Cristesti, Constantin Bolohan.

In acest fel, tot gunoiul de pe raza comunei o sa fie adunat si depozitat pe o platforma realizata ca un padoc de beton. El va trece printr-un proces de compostare, iar mai apoi va fi imprastiat cu utilajele pe terenurile agricole, ca ingrasamant natural. Primaria va trebui sa aloce de la bugetul local 5%, insemnand partea de cofinantare.   

Comentarii
  • Multe afacut si mai face acest primar,bravo lui….
    Nu ca cel de la motca care nu a facut nimic de cand a ajuns la primarie si care se lauda ca afacut ,dar cea facut ca lucrarile ce sau facut in comuna au fost muncite si lasate de ceilalti care au fost si au cautat cu tot felul de reclamatii ca sa fie el sigur ca reuseste.
    Nu mai minti caci cel de sus te vede chiar daca tu vrei sa te dai mare realizator al nostru.

Adauga un comentariu