Magazin

Platforma românească de curs valutar prezentă în 5 țări

Publicat: 22 nov. 2021

Platforma românească de curs valutar, curs-valutar-bnr.ro (cvbnr.ro link scurt), a fost creată pentru a furniza unelte financiare ușor de folosit de către oricine, focusate pe grafice și o bună experiență UI/UX.

Lansat în 2009, site-ul folosește datele Băncii Naționale a României (BNR) și cursurile valutare publicate de băncile comerciale.

Printre funcționalitătile introduse încă de atunci a fost calculul cursului valutar mediu, posibilitatea comparării evoluției valutelor pe același grafic și cursul de vânzare / cumpărare al tuturor băncilor din România, actualizat la 15 minute. În timp, platforma a evoluat continuu, convertorul valutar fiind cea mai folosită secțiune de pe site datorită funcțiilor avansate pe care le oferă.

Widgetul de curs valutar, oferit gratuit, ajută webmasterii să afișeze cursul BNR prin includerea unui simplu fișier javascript fară alte complicații sau costuri de dezvoltare.

Indiferent dacă urmărești evoluția cursului valutar, fluctuația indicelui ROBOR / IRCC, dorești să convertești lei / valută la cursul BNR din orice dată sau vrei să afli cel mai bun curs oferit de bănci, aici găsești toate instrumentele de care ai nevoie.

Conform site-ului de monitorizare a traficului t5.ro (bazat pe Google Analytics), curs-valutar-bnr.ro este pe locul 4 ca trafic în secțiunea de afaceri iar traficul direct a crescut constant de-a lungul timpului. În urma feedback-ului pozitiv din partea utilizatorilor (comunitatea cvbnr de pe Facebook numără peste 23.500 de persoane), a venit natural faptul că platforma să fie lansată și în alte țări, folosind datele financiare publicate de băncile centrale ale țărilor respective. Prima alegere a fost Republica Moldova, urmată de Rusia, Norvegia și Marea Britanie.

În Republica Moldova, cursbnm.md a cunoscut un succes similar în scurt timp, fiind pe locul 22 în top-ul celor mai vizitate site-uri conform metrica.md

Planurile de extindere în viitor includ lansarea și în alte țări din Europa care încă nu au aderat la euro și nici nu vor face acest lucru în următorii ani, plus o versiune dedicată criptomonedelor.

Adauga un comentariu