National

Plesu ii da sfaturi lui Iohannis: ‘Ii reprosez o neproductiva confuzie…’

Publicat: 02 ian. 2017
1
Scriitorul Andrei Plesu, unul dintre sustinatorii lui Klaus Iohannis in campania din 2014, ii da o serie de sfaturi presedintelui, dupa prestatia din ultima luna. Intr-un articol publicat pe blogul sau de pe adevarul.ro, Plesu face „o rapida analiza stilistica” si emite „citeva comentarii (…) despre ce se cade si ce nu se cade, cind esti mandatat sa dansezi, reprezentativ, pe scena publica”.
„Stim: dl. Iohannis nu e genul guraliv. Intr-un fel, am contat pe asta cind l-am votat, dupa ani intregi de verbalizare torentiala, de promptitudine zgomotoasa, de discurs supra-abundent. Pe de alta parte, nici discretia princiara nu e o solutie, mai ales cind e vorba despre decizii de interes national. Cind presedintele tarii refuza o nominalizare pentru fotoliul de prim-ministru, e musai sa spuna mai mult decit „nu”. Altfel se intretine o atmosfera de echivoc, de fals mister, de motivatie oculta, nesanatoase pentru o tara democratica. Inteleg ca anumite lucruri nu se pot spune detaliat, in gura mare. Dar oamenii politici stiu foarte bine sa spuna cite ceva nespunind tot, sa sugereze, sa ambaleze convenabil inavuabilul, sa „desecretizeze” pastrind secretul… Una peste alta, se puteau gasi procedee retorice mai suple, mai lamuritoare, decit simpla inchidere a usii. Si, in general, presedintele trebuie, cred, sa fie ceva mai vocal, mai explicit, in momentele de tensiune sociala si politica. Ii reprosez, cu alte cuvinte, dlui Iohannis o neproductiva confuzie intre „echidistanta”si „absenta”. Lumea vrea, totusi, sa stie ce si cum gindeste primul om al tarii, cum cintareste o situatie sau alta, cum intelege sa-si exercite „pas cu pas” functia. O stingacie de ordin „tehnic” a fost si prima conferinta de presa organizata de PSD”, scrie Andrei Plesu.
Comentarii
  • Preșu, „mare scriitor”, „filozof”, etc. mereu în căutare de stăpân. Plimbat de Băsescu la Neptun cu avionul pentru paranghelii, fan Băsescu, acum este fan Ioannis. Îi bate ușor pe umăr pe sas, cine știe, poate-l înfiază pe ursar, și-l face scăpat la borcanul cu miere.

  • Domnule „Cronicar”, ceea ce spui d-ta in comentariu este pur si simplu o mizerie de atac la persoana! Daca Plesu l-ar fi sustinut pe idolul d-tale, Ponta Copy-Paste, probabil ca acum il ridicai in slavi! Omul asta a venit cu o parere explicata cu bun-simt si argumente. Dumneata vii cu „ba pe-a matii!”!!! Unde ai invatat asta? La PSD?

Adauga un comentariu