Economic Local

Ploaie de amenzi pentru cei fara Asigurarea Obligatorie a Locuintei

Publicat: 06 ian. 2013
1

Asigurarea obligatorie a locuintelor ar putea aduce o ploaie de amenzi in 2013, deoarece foarte putine dintre locuintele din Romania sunt asigurate impotriva dezastrelor. Ca sa-i faca pe romani sa-si asigure casele, autoritatile pregatesc o noua legislatie, mult mai constrangatoare, transmite Romania TV.

Asigurarea obligatorie a locuintelor este obligatorie in Romania doar pe hartie. Din cele 8,3 milioane de locuinte din tara noastra, doar 280 de mii au o polita obligatorie cumparata de catre proprietari. Aceasta, desi politele costa doar 10 sau 20 de european, in functie de tipul constructiei.

De vina sunt in primul rand primariile, care nu ii amendeaza pe cei care nu isi asigura casele. Asta desi legislatia permite acordarea de amenzi intre 100 si 500 de lei incepand din august 2011. Totusi, situatia s-ar putea schimba foarte curand.

„Se discuta foarte serios la toate nivelurile de o modificare a legii in asa fel incat sa nu mai existe aceasta confuzie intre asigurarea obligatorie si cea facultativa si cu probabil constrangeri mai puternice, astfel incat toata lumea sa se asigure, ca la autoturisme, la RCA„, a precizat directorul general adjunct al PAID, Radu Popescu.

Cei care nu se tem de amenzi ar putea avea o surpriza foarte neplacuta. Asta pentru ca cei din asigurari se gandesc sa adopte modelul turcesc de asigurari.

„Parlamentul din Turcia a luat masura ca sa impuna aceasta asigurare obligatorie, iar cateva dintre masuri au fost: nu poti sa-ti platesti impozitul, lumina si alte utilitati pana nu arati asigurarea obligatorie”, a adaugat Radu Popescu.

Daca noua legislatie intra in vigoare, expertii se asteapta la o multime de amenzi asupra celor neasigurati.

Comentarii
  • Serios? Pai, mai intai sa va achitati voi de obligatiile ce va revin prin lege, sa platiti LA TIMP si CORECT despagubirile prevazute prin lege. Nu ca in cazul lui HUIDU si in alte multe situatii in care fortati statul sa umble, fie si din motive electorale, la fondurile de rezerva, numai sa nu platiti voi. Sa nu mai spun despre cazurile cu RCA-urile si chiar CASCO pe care le onorati dupa ani de zile de la producerea accidentelor… *******, in frunte cu seful asta nou de la asigurari pus in functie de Voiculescu cu scopul de a pune mana si pe banii adunati din politele de asigurari!!!

  • cand mi-am luat apartament la etajul **, m-am gandit ca nu voi fi inundat.de ce aceasta javra pdl-ista care a fost numita de boc sef la paid, a cerut obligarea tuturor sa se asigure pentru inundatii?

  • De ce sa platesc pentru o calamitate care nu se va produce niciodata in zona mea – de munte? inundatie, alunecare de teren in farf de munte?
    De-aia nu fac oamenii asigurari, sunt niste bani aruncati pe fereastra.Eu il vad ca un fond de solidaritate fortata astfel ca majoritatea sa plateasca despagubirile unor cetateni care si-au facut casa langa albia raurilor, etc.

  • de ce ar trebui ca RCA-ul locuintei sa fie ,,obligatorie,,?acest cuvint suna urat tare de tot…dar totusi daca asa le place la cei care ne vor banii atunci sa-i dam numai daca vrei sa-ti vinzi imobilul…nu?in rest chestiunea aceasta sa ramana la latitudinea fiecaruia asa cred ca ar fii normal dupa parerea mea intr-un stat democratic sa poti sa alegi daca vrei despagibiri in caz de ceva sau nu.OK?

  • de ce nu vreti sa asigurati si in zone inundabile ca si acolo sunt case, vreti numai sa luati bani din zone unde sunt urbane.Daca se intampla ceva (doamne fereste)voi intati in incapabilitate de plata si prosti raman cu buza umflata

Adauga un comentariu