Actualitate

Ploile si furtunile de dupa canicula au facut prapad in tara

Publicat: 17 iul. 2012

Ploaia mult asteptata dupa atatea zile de canicula n-a fost deloc o binecuvantare pentru multi locuitori din centrul si estul tarii.

Vijelii puternice au bagat luni spaima in turistii aflati pe platoul Bucegilor si pe Valea Prahovei. Iar in Moldova, oamenii din cateva sate si-au vazut gradinile distruse si acoperisurile sparte de grindina.

Galatiul arata luni seara ca dupa uragan: copaci pusi la pamant, panouri publicitare aruncate la sute de metri distanta, masini avariate si strazi pline de apa.

La Galati, furtuna a durat doar un sfert de ora, insa a dat tot orasul peste cap.

Pentru o soferita, drumul pe care a pornit putea fi cel din urma. Un copac urias a fost doborat de vijelie si a cazut pe capota masinii, strivind-o. Un alt sofer a privit neputincios cum luneta lui se face tandari.

Vantul puternic a distrus mai multe panouri publicitare si a culcat la pamant peste 20 de copaci, iar ploaia a inundat strazile orasului.

In zonele in care canalizarile nu au functionat, apa a depasit jumatate de metru.

Vijelia a facut prapad si in Bacau, unde mai multe acoperisuri au cedat sub forta a vantului.

La Iasi, vantul puternic a luat pe sus materialele de constructie dintr-un santier si a purtat zeci de metri, pe sosea, o toaleta ecologica.

Si in judetul Suceava ploaia si grindina au facut prapad prin gospodarii.

La Vicovul de Jos, nenorocirea a fost prevestita de fulgere care au brazdat cerul mai bine de jumatate de ora, dupa care s-a dezlantuit urgia. Grindina, cat oul de gaina, a distrus tot ce a intalnit in cale.

Si in Botosani o vijelie cu grindina a gaurit acoperisurile caselor.

Oamenii vor incerca acum, din putinul pe care-l au, sa-si repare casele distruse de vijelie.

O ploaie torentiala care nu a durat mai mult de 15 minute a umplut luni seara de apa si centrul orasului Tulcea.

Cel mai mult au avut de suferit comeciantii din piete, care au sarit imediat sa-si stranga marfa, de teama sa nu le-o ia apa.
Oamenii sunt revoltati si spun ca la fiecare ploaie se intampla acelasi lucru, in conditiile in care autoritatile au investit de curand multi bani in canalizarea orasului.

Canalizarile s-au transformat in mici fantani arteziene si cu toate ca ploaia torentiala s-a oprit rapid, apa a siroit pe strazi mai bine de o ora.

Circulatia in centrul orasului s-a desfasurat cu dificultate. Mai multe subsoluri ale blocurilor din zona s-au umplut cu apa, iar pompierii au muncit toata seara sa o scoata afara.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit