Stiri Turism

Ploile torentiale fac ravagii in tara. Au fost emise coduri rosu si portocaliu de inundatii, valabile pana miercuri dupa amiaza

Publicat: 21 mai 2019
9

Ploile torentiale au facut ravagii in mai multe zone din tara, iar hidrologii au emis o avertizare de tip cod rosu de inundatii, ce este valabila pentru raurile din bazinul hidrografic Sieu, judetul Bistrita-Nasaud.

Potrivit hidrologilor, avertizarea este valabila incepand de marti de la ora 8:25, pana miercuri la ora 15:00. In acest interval, ca urmare a ploilor din ultimele ore si a celor prognozate, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, viituri rapide pe raurile mici cu efecte severe de inundatii locale si cresteri importante de debite si niveluri cu depasiri ale cotelor de pericol pe raurile din bazinul hidrografic Sieu, judetul Bistrita-Nasaud.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare pe unele rauri mici din bazinul hidrografic Budac.

De asemenea, sub avertizare cod portocaliu de inundatii sunt, pana marti la ora 16.00, rauri din judetele Salaj si Satu Mare, pana marti la ora 10.00 rauri din Brasov, Covasna si Buzau, respectiv pana marti la ora 12.00 rauri din judetele Harghita, Covasna si Brasov.

Adauga un comentariu