National

Plumb: Legea salarizarii, pusa in pericol daca nu va fi adoptat Codul Fiscal

Publicat: 17 iul. 2015
1
Presedintele interimar al PSD, Rovana Plumb, a declarat, vineri, la Piatra Neamt ca este regretabil faptul ca presedintele Klaus Iohannis nu a promulgat Codul Fiscal. Totodata, liderul PSD a adaugat ca legea salarizarii este pusa in pericol daca noul Codul Fiscal, respins de catre presedintele Klaus Iohannis, nu va fi adoptat in forma sa actuala. „Este regretabil ca acest Cod Fiscal nu a fost promulgat.

Citeste si  Klaus Iohannis respinge Codul Fiscal 
Este sansa Romaniei de a se dezvolta. Le solicit reprezentantilor PNL sa sprijine adoptarea Codului Fiscal asa cum a fost adoptat in forma initiala. Romania are crestere economica, bani adoptati si colectati la buget ca urmare a combaterii muncii la negru si a celor care muncesc pentru recuperarea taxelor si impozitelor neplatite. Romania are toate programele operationale aprobate de Comisia Europeana. Romania are «verde» de la Comisia Europeana si are sansa ca prin masuri de relansare fiscala sa poata sa se dezvolte”, a subliniat presedintele interimar al PSD, Rovana Plumb.

Citeste si Veste extraordinara de la EUROSTAT despre economia Romaniei 

Liderul PSD a adaugat ca legea salarizarii personalului bugetar este pusa in pericol daca nu va fi adoptat si aplicat Codul Fiscal in actuala forma. 

 
„Noua lege a salarizarii a intrat in dialog cu sindicatele si pana luni asteptam din partea partenerilor sociali punctele de vedere astfel incat sa iasa o lege corecta, care sa introduca echitatea in sectorul bugetar echitate. Este o lege care sa motiveze personalul si care sa determine specialistii sa vina in sistem. Pana la sfarsitul lunii august legea va fi definitivata si vrem sa intre in Parlament la adoptare in luna septembrie. De modul in care va fi adoptat Codul Fiscal va fi implementata aceasta lege gradual, timp de doi ani. Legea salarizarii este pusa in pericol daca nu va fi aplicat si adoptat Codul Fiscal. Vorbim de 1,18 milioane de persoane din sectorul bugetar”, a declarat Rovana Plumb.  

Citeste si  BNR vede o crestere economica de 4% in 2015

Aceasta le-a cerut joi liderilor PNL, Alina Gorghiu si Vasile Blaga, precum si presedintelui UDMR, Kelemen Hunor, printr-o scrisoare deschisa, sa sustina noile Coduri Fiscale.
 

Presedintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, Senatului cererea de reexaminare a Legii privind Codul Fiscal.Adauga un comentariu