Actualitate

PMP solicită eliminarea pensiilor speciale şi reducerea la 300 a numărului de parlamentari: „Pentru asta avem nevoie doar de un vot“

Publicat: 24 nov. 2020
Președintele PMP, Eugen Tomac
Președintele PMP, Eugen Tomac

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, solicită, într-o scrisoare deschisă către liderul PSD Marcel Ciolacu, preşedintele PNL Ludovic Orban, liderul USR Dan Barna şi cel al Pro România Victor Ponta, adoptarea proiectului de lege al partidului privind eliminarea pensiilor pentru parlamentari şi primari şi iniţiativa care prevede reducerea la 300 a numărului de parlamentari. Cele două proiecte de lege sunt acum la Camera Deputaţilor, for decizional.

„Scrisoare deschisă către:

Marcel Ciolacu, preşedintele Partidului Social Democrat (PSD)

Ludovic Orban, preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL)

Dan Barna, preşedintele Uniunii Salvaţi România (USR)

Victor Ponta, preşedintele Partidului Pro România

Domnilor preşedinţi,

Înainte de a îi minţi pe români ce gesturi extraordinare facem, haideţi să facem ceea ce românii aşteaptă: să eliminăm pensiile speciale şi să reducem numărul de parlamentari la 300.

Pentru asta avem nevoie doar de UN VOT.

Acest VOT trebuie dat în plenul Camerei Deputaţilor, pentru că legea privind eliminarea pensiilor pentru parlamentari şi primari a fost adoptată de Senat şi poate fi consultată aici: http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?cam=2…

Ar fi suficient să fie adoptate doar articolele în care sunt vizate pensiile pentru politicieni astfel încât să fim siguri că nu sunt contestate la pachet cu celelalte pensii speciale care trebuie eliminate pentru că sunt furt“, arată Eugen Tomac în scrisoarea deschisă adresată liderilor principalelor partide politice din România.

Liderul PMP: „Să arătăm că ştim să ne respectăm angajamentul faţă de cetăţeni“

Eugen Tomac susține că dacă există voinţă politică, cele două legi pot fi votate la distanţă şi aşa se demonstrează că politicienii ştiu să-și respecte angajamentul faţă de cetăţeni.

„Tot doar de UN VOT ne mai desparte reducerea numărului de parlamentari la 300. Legea este adoptată de Senat şi trebuie să mai dăm UN VOT în  Camera Deputaţilor. Proiectul de lege poate fi consultat aici:http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?cam=2…

Dacă există voinţă astăzi, mâine, joi aceste două legi pot fi votate la distanţă şi aşa demonstrăm că ştim să ne respectăm angajamentul faţă de cetăţeni.

Avem nevoie de UN VOT, doar un UN VOT ne desparte.

Ambele proiecte sunt ale PMP, atât cel privind eliminarea pensiilor speciale, cât şi cel privind reducerea numărului de parlamentari la 300, mai e nevoie însă de voinţă politică şi de UN VOT pentru a fi aplicate.

UN VOT pentru a Mişca România!

Eugen TOMAC,

Preşedinte PMP”, mai scrie Eugen Tomac în postarea sa de pe pagina de Facebook a PMP.

Marcel Ciolacu și-a anunțat demisia, pentru a nu lua pensie specială

Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a anunţat că va demisiona din Parlament în ultima zi de mandat pentru a nu benefica de pensie specială. Liderul PSD a precizat că Guvernul Orban a ratat în acest an ocazia să emită o ordonanţă de urgenţă pentru eliminarea pensiilor speciale, lucru care ar fi făcut să fie economisite câteva miliarde de lei, banii ce ar fi putut fi folosiţi în lupta cu pandemia de coronavirus sau pentru a pregăti şcolile astfel încât să elevii să poată continua procesul educaţional.

În replică, premierul Ludovic Orban comentat, spunând: „O minciună mai gogonată, mai rar mi-a fost dat să aud”. Premierul susţine că parlamentarii beneficiază de pensia specială şi dacă nu duc la îndeplinire mandatul, iar Marcel Ciolacu are deja un mandat întreg, în perioada 2012- 2016.

Comentarii
  • Multumim PMP! reducerea la 300 a numarului de parlamentari este o solutie pentru marirea salariilor pensiilor alocatiilor copilasilor. Avem un salariu care in alte tari nici macar ajutorul social nu e 1400 lei, si romanul munceste munceste pentru 1400 lei pe luna. Cum se poate trai cu 1400 lei pe luna si majorarea care va fi la anul va fi acolo cam 80 de lei. PE BANUL CONTRIBUABILULUI SUNT PLATITI 585 PARLAMENTARI SUTE DE MILIARDE PE AN, PE VREMURILE ASTEA DE CRIZA cand multi romani cu copii nu au o paine pe masa. Italia o tara foarte mare si cu potential economic incomparabil mult mai mare decat a Romaniei a redus recent prin referendum numarul parlamentarilor de la 900 la 600 si Romania o tara mica si saraca are la fel ca italia tot 600 de parlamentari. Sa ramana in Parlament cei care muncesc si care nu au belele penale.Eliminarae PENSIILOR SPECIALE pentru parlamentari si primari este a doua solutie pentru a scoate tara din criza. Popor chinuit in tara sa asta e romanul.Nu va uitati la cei care au bani uitati-va la ceilalti 50 la suta care isi duc traiul in saracie de pe o zi pe alta. Partidele care nu sunt deacord cu aceste 2 proiecte inseamna ca sint impotriva poporului roman si ne condamna la foame, saracie, frig, mizerie. Succes PMP!

Adauga un comentariu