National

PNL il apara pe Munteanu, acuzand societatea civila de afirmatii false in stil fesenist si propaganda

Publicat: 14 apr. 2016
1

PNL acuza societatea civila de afirmatii nefondate la adresa candidatului partidului pentru Primaria Capitalei, Marian Munteanu, sustinand ca ONG-urile dau dovada ”unui discurs propagandistic des intalnit in jocul politicianist” si de partizanat ”vadit” pentru un candidat si pentru un partid.

”In putinele zile trecute de la desemnarea dlui Marian Munteanu drept candidat al PNL la Primaria Generala a Municipiului Bucuresti, membrii PNL au constatat faptul ca in spatiul public au inceput din nou sa circule aceleasi acuzatii lipsite de temei care acum un sfert de secol incercau sa pateze imaginea Pietei Universitatii. De aceasta data, aceste acuze nu mai vin din partea partidului condus de Ion Iliescu si nici din partea presei feseniste, ci din partea unor organizatii si persoane care aparent considera ca detin monopolul asupra ideii de societate civila. De fapt, aceste persoane sunt cei mai noi politicieni ai Romaniei si sustin in mod deschis actiunea unui partid politic care participa la alegerile locale din Bucuresti”, acuza PNL prin intermediul unei scrisori deschise.

Liberalii spun ca apropierea lui Marian Munteanu de extrema dreapta este ”un mit care a fost cultivat cu multa migala in primavara anului 1990”.

”PNL nu poate sa nu constate ca si acum, ca si in zilele triste ale mineriadelor, lipsesc probele care sa sustina aceste acuzatii”, arata liberalii, solicitand oficial celor ce aduc aceste acuzatii ”sa aiba decenta si deontologia de a-si proba spusele in mod concret, prezentand opiniei publice vorbe si fapte ale dlui. Marian Munteanu care ar putea, eventual, sa sustina acuzele pe care i le aduc domniile lor”.

PNL il apara pe Marian Munteanu, sustinand ca ”nu exista nimic in activitatea sa care sa justifice alte acuze ce i se aduc, anume acelea de a fi anti-occidental”, ci, din contra, candidatul PNL ”a fost si este un sustinator consecvent al cursului Romaniei catre modelul democratic de dezvoltare a societatii si catre economia libera de piata”.

In opinia liberalilor, asemenea acuzatii sunt ”parte a unui discurs propagandistic des intalnit in jocul politicianist”.

”De fapt, nici partizanatul vadit pentru un candidat si pentru un partid politic si nici sustinerea de acuzatii fara dovezi la adresa altor candidati si altor partide politice nu ar trebui sa faca parte din activismul specific societatii civile. PNL solicita tuturor liderilor societatii civile sa tina cont de faptul ca o campanie electorala locala deschisa si corecta, care sa ajute cu adevarat cetateanul in formarea deciziei de vot, nu poate fi organizata decat daca organizatiile aflate in afara jocului politic isi vor asuma in mod corect rolul lor”, subliniaza PNL.

”Incheiem aceasta Scrisoare deschisa lansand un apel la adevar. In cursul vietii sale dl. Marian Munteanu a mai vazut ce inseamna sa fie acuzat fara dovezi si chiar sa fie tinut in inchisorile regimului fesenist din motive politice, sub acuzatii false. Acele timpuri ar fi trebuit sa ramana mult in urma. Acum Romania este in anul 2016, dar iata ca adevarul ramane la fel de important. Apelul PNL de astazi are tocmai acest inteles: haideti sa facem o campanie electorala in care sa putem dovedi tot ceea ce spunem despre contracandidatii nostri! Altfel, aratam lipsa de respect fata de electorat si fata de noi insine. Aici nu este vorba numai despre dl. Marian Munteanu, ci despre modul in care trebuie sa facem si sa intelegem politica. In ceea ce il priveste pe candidatul PNL este o realitate istorica faptul ca adevarul a invins mereu”, concluzioneaza liberalii.

Un grup de sapte ONG-uri, printre care IPP si SAR, face apel la PNL sa retraga candidatura lui Marian Munteanu la Primaria Capitalei pe motiv ca acesta „a avut si are simpatii pentru curente de orientare fascista, de care nu s-a dezis niciodata”.

„Semnatarii, organizatii de drepturile omului dar nu numai, fac apel catre conducerea Partidului National Liberal sa retraga candidatura lui Marian Munteanu pentru Primaria Municipiului Bucuresti considerand aceasta nominalizare o ofensa adusa valorilor democratice ale societatii in care traim”, se arata in apelul lansat joi de Coalitia Antidiscriminare.

Reprezentantii societatii civile mai spun ca Munteanu „a avut si are simpatii pentru curente de orientare fascista, de care nu s-a dezis niciodata”, promovand un discurs cu elemente ortodox-fundamentaliste, incompatibil cu valori democratice si constitutionale.

„Doar cu aceste motive in minte, si cu ingrijorarea ca prin promovarea unei astfel de persoane intr-o asemenea candidatura unde poate sa isi expuna ideile nocive ce pot sa produca tulburari ireparabile in straturile sociale, etnice, confesionale si nu numai din societate romaneasca cerem PNL retragerea sprijinului politic pentru Marian Munteanu”, se mai arata in apel.

Apelul este semnat, in numele Coalitiei Antidiscriminare, de Institutul pentru Politici Publice, Societatea Academica din Romania, Centrul FILIA, Romani Criss – Centrul Romilor pentru Interventie Sociala si Studii, Agentia de Dezvoltare Comunitara “Impreuna”, ACCEPT si Euroregional Center for Public Initiative.

Adauga un comentariu