National

PNL se dezice de Simirad

Publicat: 24 ian. 2000
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:9401;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

•Ministrul Crin Antonescu stie doar de candidatura la primarie a lui Dan Carlan

Conducerea centrala a Partidul National Liberal infirma informatiile potrivit carora intre Partidul Moldovenilor si liberali s-ar fi incheiat un protocol de colaborare. Ministrul Tineretului si Sportului, Crin Antonescu, a declarat la finele saptamanii trecute, cu ocazia vizitei sale la Iasi, ca in calitatea sa de vicepresedinte al PNL nu are cunostinta de o asemenea intelegere. „Dupa stiinta mea, nu exista o intelegere scrisa sau verbala intre domnul Mircea Ionescu Quintus si domnul Constantin Simirad, liderul Partidului Moldovenilor.

Stiu din presa ca dl Simirad ar fi avut o intrevedere cu dl Quintus si in calitatea mea de vicepresedinte al Partidului National Liberal ar fi trebuit sa fiu informat daca s-ar fi pus o asemenea problema. Chiar daca se pune problema aceasta, conform statutului, noi trebuie sa avem consultari cu filiala Iasi, apoi sa decidem. Nu se poate lua o astfel de decizie la varf, intre PNL si alt partid, decat dupa discutii cu cei de la Iasi. Demersul lui Constantin Simirad l-a privit personal”, a spus Crin Antonescu.

La randul sau, liderul PNL Iasi, deputatul Adrian Mogos, a mentionat ca filiala ieseana nu a aprobat si nici nu a fost consultata de nimeni in privinta unei colaborari intre PNL si Partidul Moldovenilor. Mentionam ca in urma cu cateva zile, Simirad a declarat ca a avut o intrevedere cu liderul liberal Mircea Ionescu Quintus, ocazie cu care s-a cazut de acord cu o colaborare intre cele doua partide. Ministrul Crin Antonescu a tinut sa mai adauge ca tot ceea ce se stie clar in Partidul National Liberal este ca, la alegerile locale de la Iasi, liberalii vor avea un candidat propriu in persoana lui Dan Carlan.

In cursa pentru primarie s-au inscris din partea PNL Iasi: Irinel Casian, Ioan Andronic si Dan Carlan, iar in urma deliberarilor, ultimul a fost desemnat candidat. Nici pentru domnia sa, insa, liderii liberali ieseni nu au cazut 100% de acord, deoarece deputatul Adrian Mogos este sceptic in privinta sanselor lui Carlan iar dl viceprimar Stefan Ungureanu a declarat ca ar fi preferat un „candidat reprezentativ pentru Iasi, de exemplu, un profesor universitar celebru”.

De altfel, Stefan Ungureanu s-a aflat intr-o situatie destul de delicata, intre ciocan si nicovala, deoarece ca membru PNL si ca subaltern al primarului Simirad (care este „la cutite” cu Dan Carlan) s-a vazut in postura de a-l critica pe candidatul PNL la primarie. Disputa ivita cu privire la Dan Carlan a fost temperata chiar de ministrul Antonescu, care a tinut sa precizeze ca alegerile din anul 2000 vor demonstra clar ca electoratul roman s-a maturizat in cei zece ani de exercitiu democratic.

El este sigur ca „mituirea cetatenilor cu drept de vot nu va mai putea fi facuta la o scara asemanatoare vremurilor dinainte de 1996”. „Partidul National Liberal va merge in continuare pe cartea eficacitatii, chiar daca aceasta inseamna o scadere a popularitatii liberalilor si chiar daca noi am platit multe dintre xoalele sparte ale guvernariix”, a conchis Crin Antonescu.

Adauga un comentariu