Eveniment-Social

PNL se leapada de Fenechiu

Publicat: 26 sept. 2006
1

• Ministrul Mihai Razvan Ungureanu a dat ieri semnalul schimbarii in PNL Iasi, gasca lui Relu Fenechiu trebuie inlocuita de profesorii universitari, in frunte cu Dumitru Oprea, rectorul Universitatii Al. I. Cuza, si Vasile Cocris, decanul Facultatii de Economie din cadrul aceleiasi universitati • Exista informatii potrivit carora Relu Fenechiu a incheiat cu o firma de Public Relations din Bucuresti un contract in valoare de 100 mii Euro menit sa-i spele imaginea • „Sunt convins ca raportul Comisiei Europene, care va fi citit maine (astazi – n.r.), va stabili data de 1 ianuarie 2007 ca data de intrare a Romaniei in Uniunea Europeana”, a spus ieri Mihai Razvan Ungureanu

Depunerea juramantului de catre noul prefect de Iasi, Nicusor Paduraru, eveniment la care a participat si ministrul Afacerilor Externe, ieseanul Mihai Razvan Ungureanu, a fost si un prilej de a se da semnalul schimbarii in PNL Iasi. Dupa ceremonia de la Prefectura Iasi, ministrul Mihai Razvan Ungureanu a participat la o sedinta a Biroului Executiv al PNL Iasi. Acesta a dorit sa ia pulsul organizatiei, care se afla intr-o situatie dezastruoasa, fara precedent, dupa arestarea lui Radu Prisacaru si a sefului ADS Iasi, Flavius Ionita, ambii sustinuti in functie de baronul local Relu Fenechiu. In zadar a incercat Fenechiu sa-l convinga pe Mihai Razvan Ungureanu, membru in conducerea centrala a PNL, ca la Iasi partidul se afla pe un trend ascendent. Fenechiu i-a prezentat un sondaj in care se arata ca PNL ar avea la Iasi 24 la suta. Numai ca ministrul Afacerilor Externe nu s-a lasat impresionat si i-a spus deputatului Fenechiu ca realitatea este cu totul alta: la Iasi PNL se invarte in jurul pragului electoral de 5 la suta. In plus, exista informatii potrivit carora Relu Fenechiu a incheiat cu o firma de Public Relations din Bucuresti un contract in valoare de 100 mii Euro menit sa-i spele imaginea, fapt care nu i-a convins pe liderii PNL, care incearca sa gaseasca de cateva saptamani un solutie pentru a salva de la colaps organizatia ieseana.

Reactivarea universitarilor

Un prim semnal al schimbarii din PNL Iasi a fost dat ieri, cand la sedinta care a avut loc la sediul din Podu Ros Mihai Razvan Ungureanu i-a chemat pe rectorul Universitatii Alexandru Ioan Cuza si pe Vasile Cocris, decanul Facultatii de Economie a aceleasi universitati. Cei doi sunt cunoscuti contestatari ai lui Relu Fenechiu si nu au mai intrat in sediul PNL Iasi de aproape doi ani. Asta deoarece Relu Fenechiu si gasca sa de locotenenti i-au inlocuit de la conducerea organizatiei intr-un stil care nu are nici o legatura cu etica politica. Gasca lui deputatului a fabricat membri pe banda rulanta din randurile tinerilor care frecventeaza discotecile. Pentru un bilet de intrare la discoteca si o bere gratis, tinerii i-au votat pe Fenechiu si oamenii sai. Ministrul Mihai Razvan Ungureanu a lasat sa se inteleaga ca Dumitru Oprea si Vasile Cocris trebuie sa revina in primele randuri in PNL pentru a salva imaginea filialei. „PNL are sanse la Iasi prin persoanele care i-au dat substanta. Reconstructia proiectului liberal la Iasi se poate face numai prin folosirea resurselor intelectuale. Exista liberali de valoare in Iasi care trebuie folositi. O organizatie care isi iroseste energiile in lupte de gherila marunte are sansa sa cada dramatic”, a spus Mihai Razvan Ungureanu. Acesta a mai precizat ca PNL are toate sansele sa piarda alegerile in municipiul si in judetul Iasi in cazul in care nu se fac schimbarile necesare. „Trebuie folosite toate resursele umane de care dispune PNL Iasi. Si aici intra si rectorul Dumitru Oprea si Vasile Cocris. Exista sansa unui nou inceput, trebuie sa depasim acest mare impas. Este nevoie de unitate. Nu vreau ca PNL sa piarda orasul Iasi. Gheorghe Nichita este un primar bun, sub aspectul combativitatii politice”, a mai spus Mihai Razvan Ungureanu.

Politica externa

Ministrul Mihai Razvan Ungureanu s-a aratat convins de faptul ca, odata cu citirea Raportului de tara, eveniment care va avea loc astazi, Comisia Europeana va recomanda ca Romania sa intre in Uniunea Europeana de la 1 ianuarie 2007. „Sunt convins ca Raportul Comisiei Europene va consfinti data de 1 ianuarie 2007 ca data a integrarii Romaniei in Uniunea Europeana. Procesul de integrare inseamna insa mai mult: inseamna transformarea totala a societatii romanesti. Va fi cel mai amplu proces de modernizare prin care a trecut vreodata Romania. Romania intra in Uniunea Europeana cu date de pornire mai bune decat alte state”, a afirmat Mihai Razvan Ungureanu. De asemenea, ministrul Afacerilor Externe a adaugat ca Sommet-ul Francofoniei, care va avea loc la Bucuresti la sfarsitul acestei saptamani, este cel mai mare eveniment politic gazduit de Romania. „Este prima data cand Sommet-ul Francofoniei este organizat in Europa intr-o alta tara decat Franta. Este cel mai mare eveniment politic gazduit de Romania. Nu mai putin de 63 de state vor fi reprezentate la acest eveniment”, a mai spus Mihai Razvan Ungureanu. De asemenea, ministrul Afacerilor Externe a adaugat ca negocierile privind situatia din Transnistria se afla in impas, avand in vedere ca anumiti oficiali de la Kremlin au anuntat ca Rusia ar putea recunoaste referendumul organizat recent.

Comentarii
  • Din pacate cu o floare nu se face primavara. Atita vreme cit in sediul PNL Iasi sunt numai copii sub 18 ani (ca intelect) folositi ca masa de manevra cei doi distinsi universitari nu vor avea nici o sansa in a relansa PNL la Iasi. Singura solutie este desfiintarea organizatiilor de elevi, studenti si tineret si preluarea cu discermamint a membrilor acestor organizatii in organizatia PNL Iasi. Doar asa poate fi inlocuit Fenechiu de la conducerea organizatiei judetene.

  • ” Dumitru Oprea, rectorul Universitatii Al. I. Cuza, si Vasile Cocris, decanul Facultatii de Economie” Nu sunt de acord! eu nu vreau sa mi se ceara sa ma inschriu in PNL ca sa pot trece un examen la o disciplina de la facult. de eco si admin. afacerilor. Acesti oameni se pot folosi de influenta lor printre studenti ptr. a aduce beneficii PNL iasi. Nu fiti naivi si deschideti ochii ! aici e un adevarat complot ptr. a atrage studentii in randurile pnl. Sa nu spuneti ca nu v-am spus.

  • pt stefanel
    Ma scuzi ca te intreb in ce an esti de crezi ca se va intampla asta?Dak ai fi fost atent la una din orele domnului decan si a domnului rector ai fi reusit sa inveti ceva iar amu nu spunea-i aceste vorbe.Poti sta linistit nu iti va cere nimeni sa intri in PNL pentru a lua un examen.Imagineaza-ti cati PNL-isti vor iesi…………pe banda rulanda si ar fi batator la ochi nu crezi?

  • Stefanel .. se vede ca tu n-ai pus in viata ta mina pe o carte.. Daca inveti fii sigur ca vei promova examenele.. Numai o minte bolnava ca a ta poate crede ca tre sa fii membri intr-un partid ca sa promovezi un examen.. Si.. studentii inteligenti se inscriu singuri in PNL ca asa simt ei.. au o gindire de dreapta.. nu trebe dusi cu turma la inscriere.. Asa ca stefanel lasa netul si pune mina pe carte mai bine.. Cat despre fene.. LASA-NE. Nu esti tu exponentul liberalismului la Iasi. Avem liberali autentici. Hai OPREA!

  • Mai copiilor, nu va puneti voi cu tupeul cei de la pnl. voi chiar credeti ca ca lucrurile stau asa de demn? „avem liberali autentici”. frate: pune mana pe telecomanda si uite-te la cateva talk-showuri si poate o sa iti deschizi ochii despre politicienii din romania. totul este o mare afacere chiar sub nasul nostru. „liberali adevarati” si ce draq au facut astia ptr. romania mishule?

Adauga un comentariu