Actualitate

Poarta Raiului, o minune a naturii. Arcada enorma este considerata unul din cele mai frumoase locuri din lume

Publicat: 25 iul. 2018
17

Exista undeva in aceasta lume o cupola de-a dreptul impresionanta, formata in mod natural intre doua varfuri montane inalte, care iti da sentimentul ca, dupa ce ai trecut prin portile ei, te vei afla in Ceruri.

Tianmen Shan sau Poarta Cerului din provincia Hunan, China, este o arcada spectaculoasa realizata de natura. Primele documentari ale acestei arcade naturale ne parvin din perioada celor "Trei Regate" ale Chinei. Potrivit scrierilor, intreaga deschidere s-a format in urma unui eveniment cataclismic, cand partea din spate a unei pesteri uriase s-a prabusit in anul 263 d.Hr. Drept urmare, numele muntelui a fost schimbat din Songliang Shan in Tianmen Shan. Astfel, Tianmen Shan este, de asemenea, unul dintre putinele arcuri naturale cu o varsta atat de bine documentata.

Numita si Poarta Raiului, aceasta minunatie a naturii se afla in Parcul Tianmen, la o altitudine de 1500 m si reprezinta cea mai mai mare gaura erodata a unei pesteri, formata ca urmare a eroziunii solului.

Legenda spune ca, in anul 263, o bucata mare de munte a cazut, creand o cavitate imensa (131,5 m inaltime, 57 m latime si 60 m lungime), care a dat nastere acestei spectaculoase porti naturale.

Urcarea catre Poarta Raiului este grea si obositoare, insa marturiile celor care au ajuns acolo si care spun ca au simtit ca "au urcat scara spre cer si ca au batut la Poarta Raiului" par sa confirme ca merita efortul. Pentru a ajunge sa traiesti acest sentiment, trebuie sa urci 999 trepte abrupte si inguste in aproximativ 30 minute.

Se pare ca, in acest caz, numarul 9 nu este intamplator. In traditia taoista acest numar este numarul suprem, simbol al imparatului (fiul cerului), ceea ce accentueaza misterul acestui loc, situat la granita dintre lumea umana si cea divina.

Adauga un comentariu