International

Pod de milioane de euro, prabusit la 10 zile dupa inaugurare

Publicat: 06 ian. 2015

Un pod construit in Scorciavacche, Sicilia, a cedat la mai putin de doua saptamani de la darea in folosinta.

Podul, aflat la mai putin de 40 de kilometri de Palermo, ar fi cedat din cauza „tasarii” materialelor, a anuntat compania responsabila cu constructia acestuia, conform The Telegraph.

Constructia fusese finalizata cu trei luni inainte de termen, fiind inaugurata in 23 decembrie. Aceasta face parte dintr-un proiect de 200 de milioane de euro.

Citeste si Copiii care isi risca viata in fiecare zi, in drum spre scoala – FOTO

Incidentul a starnit reactia vehementa a premierului italian Matteo Renzi, care a afirmat pe Twitter ca doreste sa stie cine se face responsabil si cine va plati pentru prabusirea podului.

Si reactia sa nu a fost singulara.

„Cine a facut greseala va plati, atat cei care l-au construit, cat si cei care l-au inspectat”, a scris pe Twitter si ministrul Transporturilor, Maurizio Lupi.

Citeste si Pod rupt de puhoaie la Scobinti – FOTO

Patru persoane au fost ranite in urma incidentului. Din fericire, niciun autoturism nu se afla pe pod in momentul prabusirii, acesta fiind inchis din 30 decembrie, dupa ce fusesera observate semne ca ar putea ceda.

Cat despre firma constructoare, aceasta sustine ca presa exagereaza valoarea proiectului, in realitate fiind vorba despre un pod de 350 de metri, construit cu 7 milioane de euro si nu 13, asa cum s-a scris.loading...

Comentarii
Adauga un comentariu