News Flash:

Podgoria Copou are nevoie de o linie de imbuteliere

25 Mai 2003
865 Vizualizari | 0 Comentarii
Lipsa unei linii de imbuteliere determina o pierdere de 50 la suta a cifrei de vanzari a societatii comerciale Podgoria Copou SA din Iasi. Constantin Popa, directorul firmei, a declarat ieri ca unitatea nu a avut de peste 50 de ani o asemenea linie. "Depunem eforturi majore pentru a achizitiona o linie second hand, deoarece pierderile pe care le inregistram prin vinderea productiei la firmele de imbuteliere sau chiar vrac ne reduc profiturile la jumatate", a declarat Constantin Popa. Conform afirmatiilor sale, o alta cauza a pierderilor inregistrate de SC Podgoria Copou SA sunt cheltuielile mari pe care firma le efectueaza pentru fiecare hectar de vie, estimate la 40 de milioane. "Pretul de productie al unui kilogram de struguri, de cinci mii de lei, este aproape dublu fata de cheltuielile pe care le fac celelalte unitati de vinificatie din Iasi. Lipsa liniei de imbuteliere ne-a determinat ca in 2002 sa vindem altor societati de vinificatie, care detin linii de imbuteliere, la preturi de 4.500 lei pe litru, mai mic decat pretul de productie" a declarat Constantin Popa. Comentand cele afirmate, directorul SC Podgoria Copou SA a afirmat ca aceasta stare de fapt se datoreaza lipsei fondurilor necesare pentru realizarea de tratamente specifice vitei de vie. "Un efort investitional de 10 miliarde lei ar reusi sa scoata unitatea din starea financiara precara in care se afla," a afirmat Popa, care a precizat ca din patrimoniul de 600 de hectare de vita de vie pe care il detinea inainte de 1989, acum nu mai poate conta decat pe 300 de hectare.
Gabi COHUT
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1286 (s) | 22 queries | Mysql time :0.018704 (s)

loading...