Stiri si curiozitati

Podul Overtoun din Scotia. Un pod BLESTEMAT de DIAVOL

Publicat: 12 mart. 2014
3
In urma cu secole, oamenii erau convinsi ca ridicarea unui pod nu este posibila decat cu ajutorul unor forte supraomenesti. In folclorul multor popoare exista legenda conform careia diavolul il poate ajuta pe om sa inalte un pod, cu o singura conditie: drept rasplata, sufletul primului trecator care paseste pe pod sa fie al lui. O asemenea legenda are si podul Overtoun din Milton, Scotia. Povestea spune ca, peste raul din apropierea orasului, locuitorii au incercat ani de zile sa ridice un pod. Insa, de fiecare data, ceea ce construiau peste zi noaptea se naruia.

Vezi si Iata care sunt obiectele BLESTEMATE din lume 

Batranii orasului si-au amintit ca, odata, demult, chiar in acest loc, o tanara, pe nume Elisabeth, scapase ca prin minune din ghearele satanei. Oamenii s-au gandit ca imparatul intunericului, diavolul, a blestemat acest loc, drept pedeapsa pentru nereusita sa. Si atunci, s-au sfatuit si au hotarat sa faca un pact cu necuratul: i-au promis ca daca acesta ii va ajuta sa construiasca acolo un pod, ii vor oferi in schimb sufletul primei vietati care va trece intaia data podul. Si astfel, constructia s-a finalizat si oamenii s-au pus de acord si au decis sa-l insele pe diavol: nu au trimis pe pod un om, asa cum se astepta necuratul, ci un caine. Diavolul nu a avut de ales si a acceptat ofranda, aruncand insa un nou blestem asupra podului Overtoun: niciun caine nu va putea traversa niciodata viu podul, sufletul oricarui patruped care incearca sa paseasca pe acolo va fi smuls si capturat pe veci.

Vezi si Legende infricosatoare. The Omen 

Si asa s-a intamplat. Au trecut de atunci peste doua sute de ani si, in mod straniu, constructia suspendata atrage mereu, cu o forta nevazuta patrupedele care, fara niciun motiv, se arunca in gol, peste parapetul din piatra. Si mai misterios este faptul ca locul de sinucidere ales de caini este intotdeauna acelasi: intre ultimele doua parapete, de pe partea dreapta a podului, scrie foruma-as.ro.
Recent, cotidianul britanic „Daily Mail”a realizat un reportaj cu titlul „Podul cainilor sinucigasi”, incercand sa desluseasca misteriosul fenomen. Explicatiile au fost dintre cele mai variate, insa niciuna suficient de satisfacatoare pentru stapanii ai caror caini au murit astfel si care incearca sa descopere de ce au sarit in hau patrupedele lor.
Donna Cooper locuieste nu departe de „podul diavolului”. Cunoaste de mica legenda constructiei si niciodata, nici chiar acum, la maturitate, nu a indraznit sa il traverseze. Intr-o zi, se plimba impreuna cu cainele sau, Ben, in padurea din preajma. Deodata, Ben a rupt-o la fuga catre pod, ca si cum o forta puternica l-ar fi atras intr-acolo. In zadar l-a strigat stapana lui, Ben era ca si surd. „A alergat ca din pusca, pana la penultimul parapet, s-a oprit cateva secunde, s-a intors catre mine, m-a privit si apoi a sarit peste balustrada. Nu o sa uit niciodata ultima sa privire. Era ca si cum ar fi spus: «Salveaza-ma!». Insa eu eram la zeci de metri si timpul a fost prea scurt pentru ca eu sa apuc sa fac ceva”.

Vezi si„Fantomele” de pe Dealul Luncanilor  

Cazul Donnei nu este singular. Zeci de stapani au privit ingroziti cum cainii lor, fara niciun motiv, sar in gol, peste balustrada de fier a podului. Conform rapoartelor politiei locale, in ultimele sase luni, de pe pod s-au „sinucis”cinci caini. Straniu este si faptul ca toti erau din rasele Labrador, Collie sau Golden Retriever. „Unul dintre ei, ca printr-un miracol, nu a murit la impactul cu solul”, povesteste ofiterul de politie John Rain. „Uluitor este faptul ca animalul, ca si cum ar fi fost posedat, s-a intors pe pod si s-a aruncat inca o data, intr-o noua tentativa, din nefericire, de aceasta data soldata cu moartea bietului patruped”.
Una din explicatiile emise de cei care au studiat ciudatul fenomen a fost aceea ca podul este blestemat. In 1994, un locuitor al orasului Milton a venit aici insotit de fiul sau, pe care, fara nicio explicatie, l-a aruncat peste balustrada, declarand la ancheta ca acesta nu era fiul sau, ci insusi Antihristul. La scurt timp, a reusit sa evadeze din camera de detentie a sediului politiei si, reintorcandu-se pe pod, s-a aruncat el insusi in gol, peste parapet. Podul, construit din piatra taiata dintr-o cariera unde candva se afla o capiste celtica, a acumulat toate energiile negative si, treptat, a inceput sa le radieze in jurul sau. Cainii, animale cu sensibilitate crescuta, capteaza aceste energii malefice si, sub influenta lor, actioneaza astfel, aruncandu-se in gol.
In folclorul celtic stravechi exista legenda conform careia podul de piatra este locul in care barierele dintre lumea viilor si cea a mortilor se ridica, iar spiritele pot trece nestingherite. Sunt multi cei care cred ca patrupedele sunt mult mai sensibile la fenomenele paranormale si, simtind prezenta spiritelor, intra in panica, actionand haotic.
Adauga un comentariu