Eveniment-Social

Poezia si muzica psaltica isi dau intalnire in Aula BCU Iasi

Publicat: 28 iun. 2017
1
Duminica, 2 iulie, de la ora 18.00, in Aula Bibliotecii Central Universitare „Mihai Eminescu” (BCU) Iasi, poezia de reflectie crestina si muzica psaltica isi dau intalnire in cadrul unui eveniment de exceptie.
In perioada 1-9 iulie, la Iasi, se desfasoara a V-a editie a Festivalului – Concurs Coral International pentru Tineret „Gavriil Musicescu”. In acest context, organizatorii au pregatit un eveniment deosebit, unde publicul iesean se va delecta cu lirica de reflectie religioasa si muzica psaltica
Astfel, duminica, 2 iulie, de la ora 18.00, in Aula BCU Iasi va avea loc lansarea cartilor de poezie „Sambata lui Lazar”, „Pestele pe uscat”, „Nordul extatic” si „50 de ierni pe Muntele Fuji”, in prezenta autorului, Parintele Dorin Ploscaru. Scurte prezentari ale acestor volume vor fi realizate de Cassian Maria Spiridon, presedintele Uniunii Scriitorilor din Romania – filiala Iasi, si de scriitorul Lucian Vasiliu.
Publicul prezent la evenimentul de pe 2 iulie se va putea bucura si de un Concert International de Muzica Psaltica cu participanti si invitati din Romania, Grecia si Republica Araba Siriana. Vor concerta: Parintele Arhimandrit Nikodimos Kabarnos din Grecia (renumit cantor si profesor de muzica bizantina din Arhiepiscopia Atenei); Monahul Meletius Shattahi, din Republica Araba Siriana (diacon, Protopsalt al Catedralei din Damasc si dirijor al Corului ortodox Lyra al Patriarhiei Ortodoxe a Antiohiei si a intregului Rasarit); Protopsaltul Antonios Aetopoulos din Grecia (membru al Corului Bizantin Lycourgos Angelopoulos); Corul psaltic Chivotul al Arhiepiscopiei Iasilor (Dirijor Arhid. Ciprian Rusu) si Formatia de muzica psaltica „Basileus” a Seminarului Teologic Ortodox „Sfantul Vasile cel Mare” Iasi (Dirijor Diac. Prof. Mihai Ursache).
Intrarea este libera.
Adauga un comentariu