Cancan ultimă oră

Poezie emoționantă compusă de Domnul Flick pentru Draga Olteanu Matei

Publicat: 18 nov. 2020

Andrei Sebastian Filcea, zis Flick Domnul Rimă, i-a adus un omagiu regretatei actrițe Draga Olteanu Matei. Îndrăgita actriță a încetat din viață în noaptea de marți spre miercuri, 18 noiembrie, la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iași.

Printre românii care au omagiat-o astăzi pe una dintre cele mai mari actrițe ale teatrului românesc se numără și Flick. Tânărul prezentator de la Radio Zu a compus, în felul specific, câteva rânduri, de despărțire, pentru îndrăgita actriță.

”Rămas bun, Draga Olteanu Matei

Griji anul ăsta am avut
Cât poate pentr-o viață-ntreagă,
Iar azi un ceas a mai bătut,
Uite c-am mai pierdut o ”dragă”

De sus de-acum tu ne privești
Cu-același zâmbet cald, senin,
Din ”Buletin de București”
Din ”Gaițele” sau ”Nea Mărin”.

De rolurile-ți minunate
Atâtea amintiri ne leagă.
Drum bun spre lumi mai bune, poate,
Adio, draga noastră, Dragă”, a fost poezia scrisă de Flick pe Instagram!

Draga Olteanu Matei s-a stins din viață la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iași, la vârsta de 87 de ani. Conform primelor informații, îndrăgita actriță a suferit o hemoragie digestivă superioară. Pe 13 noiembrie, ea a fost internată în stare foarte gravă, la Unitatea de Primiri Urgențe Sf. Spiridon din Iași.

Draga Olteanu Matei și-a petrecut ultimii ani de viață în orașul Piatra-Neamț

Ultimii ani din viață celebra actriță și i-a petrecut în liniște la Piatra-Neamț. Aceasta s-a distanțat de viața mondenă și acorda foarte rar interviuri. Conform declarațiilor sale, la telefon răspundea doar pentru a răspunde mesajelor pe care le primea de la oamenii care o iubeau.

„Mă simt nemaipomenit de bine. Am impresia că sunt în rai. (…) Dor o să-mi fie dor întotdeauna de Bucureşti. Căci acolo sunt rădăcinile mele, este satul meu natal, dar vreau să-l păstrez în suflet aşa cum l-am avut întotdeauna: frumos, cald, ca un sat natal. Aşa rămâne Bucureştiul pentru mine. Altminteri, vreau să-ţi spun că sunt foarte fericită că am venit la Piatra Neamţ. L-am descoperit în 1958, când am venit într-un turneu cu «Reţeta Fericirii».

Şi când am văzut casa în care a locuit soţul meu, m-am îndrăgostit (…) Mulţumesc lui Dumnezeu, mă simt bine. Presupun că la vârsta îţi mai slăbeşte vederea, îţi mai slăbeşte auzul, îţi mai încetineşte pasul. (…) În orice caz, eu simt energie în mine, eu mai simt energie. Cât o mai fi…Ce a fost rău a trecut. Ştiu de la maestrul Beligan că nu te costă nimic să zâmbeşti, şi să fii amabil cu toată lumea. Şi nu din calcul fac asta, mie îmi sunt dragi oamenii. Pe fiecare îi întâmpin cu braţele deschise. Cred că asta îmi şi dă energie”, povestea Draga Olteanu Matei într-un interviu în urmă cu aproximativ doi ani.

Nu și-a imaginat că va deveni actriță. Draga Olteanu Matei voia să fie dansatoare

Ani la rândul, în special în perioada copilăriei, îndrăgita actriță își dorea să devină dansatoare însă viața îi rezervase un alt drum. De asemenea mama Dragăi Olteanu Matei s-a opus acestei dorințe.

„N-am simţit (n.r. să se facă actriţă). M-am pomenit făcând. Am vrut să mă fac dansatoare, mama nu m-a lăsat. Nu a fost de acord, pentru că voia să-mi termin liceul, să dau la facultate. Am intrat în teatru în 1956, înainte de asta am făcut mult teatru de amatori, ca elevă”, îşi aminteşte Draga Olteanu Matei.

Drama vieții Dragăi Olteanu Matei: moartea soțului

În urmă cu șase ani, Draga și-a pierdut soțul, pe doctorul Ion Matei, omul despre care spunea că este sufletul său pereche.

„”Când mă trezeam dimineaţa (n.r. la aniversări), găseam lângă pat un buchet cu 14 trandafiri galbeni. În toţi cei 44 de ani, în care am trăit împreună. Vă mărturisesc că am păstrat toate petalele, cu care vreau să plec”, declara aceasta.

Dragă Olteanu Matei spunea că nu-şi doreşte de la Dumnezeu decât „minte limpede, cuget curat şi inimă bună”.

„Eu şi soţul meu suntem o singură persoană şi trăim fiecare moment împreună, clipă de clipă; sigur că trecem prin necazurile vârstei, că ajungi să nu mai vezi bine, să nu mai auzi bine, să te doară picioarele…”, spunea Draga Olteanu Matei despre omul care i-a fost alături 46 de ani.

Draga Olteanu Matei: „Supărarea asta nu va trece niciodată”

”Sunt supărată. Supărarea asta nu va trece niciodată. O sa moară odată cu mine. Vă spun sincer că aș fi preferat să mor și eu odată cu el. Dacă există o mare dragoste, cum am trăit eu, ți se pare că nimic nu mai are rost. 44 de ani am fost foarte fericiți. Nu a existat niciun secret al longevității. Există oameni deștepți și oameni tâmpiți.

Oamenii deștepți se înțeleg bine între ei până la bătrânețe, își descoperă unul altuia motive de admirație, lucrurile se încheagă în așa maniera încât unul fără celălalt nu poate să facă nimic. Asta e dragostea profundă care începe din tinerețe cu atracția fizică și se continuă cu iubirea.

Ajungi să îl iubești pe celălalt cu toată ființa ta, respiri odată cu el, plângi odată cu el, râzi odată cu el… Așa a fost viața noastră”, povestea, îndurerată, Draga Olteanu Matei.

Adauga un comentariu