Sport

Poli Iași a câștigat cu mult noroc 3 puncte vitale pentru salvarea de la retrogradare

Publicat: 03 aug. 2020
Echipa condusă de Mircea Rednic a câștigat ieri, în Copou, cu mult noroc, 3 puncte vitale pentru salvarea de la retrogradare
Poli Iași a câștigat meciul de pe teren propriu cu Chindia Târgoviște

Echipa Politehnica Iași, antrenată de Mircea Rednic, a câștigat aseară, scor 1-0, meciul disputat pe teren propriu contra celor de la Chindia Târgoviște. Unicul gol al partidei a fost marcat de Juan Passaglia, din penalty. Ieșenii au câștigat cu multe emoții și cu noroc cele 3 puncte puse în joc

Poli Iași a câștigat ieri după-amiază 3 puncte vitale pentru salvarea d la retrogradare. După un început mai slab de meci (și pe fondul temperaturii ridicate), ieșenii au avut prima ocazie abia în minutul 23, cu un șut slab, din 16 metri, pe lângă poarta oaspeților de la Chindia Târgoviște.
În prima repriză, elevii tehnicianului Mircea Rednic au dominat steril, fără a-și crea ocazii deosebite. De altfel, nici oaspeții nu au evoluat extraordinar în prima parte a meciului care s-a disputat pe Stadionul „Emil Alexandrescu”. Astfel, la pauză, cele două protagoniste ale „derby-ului disperării” au intrat cu un scor alb, 0-0.

Penalty pentru ieșeni după pauză

La scurt timp de la începerea celei de-a doua reprize, Poli Iași a primit un penalty meritat de la centralul Valerică Găman, după un fault comis de fundașii Chindiei Târgoviște asupra lui Cabral. Juan Passaglia a bătut sigur pe el, pe centrul porții, în vreme ce portarul oaspeților a plonjat inutil. Scorul a devenit, astfel, 1-0 din minutul 48. La câteva minute, Luckassen a ratat o ocazie monumentală, din 10 metri, singur cu goal-keeper-ul oaspeților.

Pe de altă parte, în minutul 60, Chindia Târgoviște ar fi meritat să primească un penalty, după ce mingea șutată de un jucător al oaspeților a lovit mâna fundașului central al Iașului Mihalache.
Arbitrul a făcut semn ca jocul să continue, deși poziția mâinii lui Mihalache era una nefirească. În minutul 70, Luckassen a mai ratat o ocazie mare, reluând cu capul, din 8 metri, puțin pe lângă butul din dreapta al porții.

„Duelul disperării”, câștigat cu emoții mari

De remarcat este faptul că, de la marcarea golului, elevii lui Mircea Rednic au făcut mari pași înapoi, comițând aceeași greșeală ca și în alte partide, în care, în același mod, au pierdut puncte prețioase. Elevii lui Emil Săndoi au prins curaj, cei de la Chindia atacând în valuri. Până la final, atât ieșenii, cât și oaspeții au reclamat neprimirea unor penalty-uri. Mai exact, Omoh a reclamat că ar fi fost faultat în careul Chindiei, în vreme ce oaspeții au reclamat același lucru, la cealaltă poartă.

După rezultatul de ieri după-amiază, Chindia Târgoviște este retrogradată din punct de vedere matematic în Liga 2, chiar dacă aceasta mai are de disputat 2 partide cu Dinamo București. În același timp, cei de la Poli Iași speră ca Dinamo și alte echipe din subsolul clasamentului Ligii 1 să se împiedice.

Adauga un comentariu