Sport

Poli Timisoara va ramane în Liga I, în cazul în care Rapid va intra în faliment

Publicat: 05 iul. 2016
1

Rapid are termen pâna pe 12 iulie sa obtina suspendarea deciziei de intrare în faliment, pentru a evolua în viitorul sezon al Ligii 1. În cazul în care giulestenii nu vor avea parte de o sentinta favorabila din partea instantei, locul lor în noua editie de campionat va fi luat de Poli Timisoara.

„Daca pâna în data de 12 iulie nu se suspenda decizia de intrare în faliment a Rapidului, atunci acest club nu va putea participa în Liga 1„, au indicat, pentru Digi Sport, surse din cadrul LPF. Daca avocatii formatiei din Giulesti nu vor reusi sa convinga instanta, Rapid nu va putea juca în Liga 1 în noul sezon. În acest caz, locul alb-visiniilor va fi luat de Poli Timisoara.

Banatenii au fost primii sub linie la finalul play-out-ului, retrogradând direct, alaturi de Petrolul, în timp ce FC Voluntari a disputat un baraj cu UTA, pentru mentinerea în Liga 1.

Ilfovenii au câstigat dubla cu aradenii, care, la rândul lor, ar putea emite pretentii la un loc în prima liga, daca Rapid va intra în faliment. La 14 iunie, Tribunalul Bucuresti a dispus intrarea în faliment a SC Rapid SA, societatea care administreaza clubul de fotbal cu acelasi nume, în urma unei solicitari venite din partea ANAF. Instanta a ridicat la acea data dreptul de administrare al FC Rapid SA si a dispus dizolvarea societatii debitoare.

Gruparea de fotbal Rapid, care a promovat la finalul sezonului trecut în Liga I, se afla în procedura de insolventa din 7 decembrie 2012. În prezent, suma totala a datoriilor clubului aflat în proprietatea omului de afaceri Valerii Moraru este de 17.754.712 lei, aproximativ 4 milioane de euro.

Adauga un comentariu