Sport

Poli trecuta la „diverse”

Publicat: 02 nov. 2000

•Gheorghe Nichita crede ca ancheta propusa in CL incomodeaza anumite persoane

Din spusele managerului SC Iasi XXI, Romeo Olteanu, sedinta de astazi a societatii nu este convocata pentru FCM Poli. „Una am spus si alta s-a interpretat. Avem o ordine de zi, deci nu ne vom aduna pentru a dezbate problema clubului. Voi propune ca la xdiversex sa discutam si cateva probleme ale clubului, printre care si cele legate de finantare, adica posibilitatea unei suplimentari pentru fotbal. In nici un caz, SC Iasi XXI nu va renunta la celelalte sporturi in favoarea fotbalului si acest lucru a fost stabilit in urma discutiilor pe care le-am purtat in recentul Consiliu Local, cu toti membrii. Repet, sedinta de maine (n.r. astazi) are o ordine de zi, deci nu este convocata pentru fotbal”, a afirmat Romeo Olteanu. Aceasta este soarta lui Poli, de a fi tratata ca una din „minorele” probleme ale orasului, una care incomodeaza, se pare, destui asa-zisi edili.
Referitor la propunerea managerului RAJAC, Gheorghe Nichita, aceea de a se demara o ancheta la FCM Poli, prin care sa fie stabilite cauzele care au dus echipa in situatia actuala, primul pas trebuie facut de primarul Simirad. „Eu am venit cu propunerea, de acum nu mai am treaba cu ancheta, doar in cazul in care voi face parte din comisia numita de primar. Parerea mea este, insa, ca nu exista nici un interes ca aceasta ancheta sa fie grabita, din mai multe motive. Sper, totusi, ca primarul Simirad sa numeasca o comisie competenta care sa prezinte realitati. Din cate se pare, finantarea a fost ineficienta la club si trebuie sa se stabileasca de ce s-a ajuns aici. Este importanta si componenta comisiei. Sper ca din aceasta sa faca parte, printre altii, ori Dan Carlan, ori eu, care, de-a lungul anilor, am avut legaturi cu fotbalul. Eu nu acuz pe nimeni, decat pentru faptul ca, in momentele grele, nu au cerut sprijinul nimanui. Cand am fost presedinte la Poli, daca eram in impas, organizam o conferinta de presa si puneam pe toata lumea la curent cu ce se petrece la club. Ei au stat cuminti acolo si ii acuz ca nu au facut nimic, nu ca ar fi facut ceva. De aceea am ajuns aproape in Divizia C”, spune managerul RAJAC, Gheorghe Nichita.

Distractie intr-un nou „amical”

Ieri dimineata, echipierii lui Poli au evoluat in Copou intr-o noua partida amicala, adversari fiind de aceasta data juniorii II antrenati de Marian Moldovan. Cum era de asteptat, elevii lui Nelu Campeanu s-au impus fara probleme, scor 7-0, remarcabila fiind si riposta mai tinerilor „colegi”, destul de darza. Evident, meciul a fost perfectat de antrenorii lui Poli pentru a se verifica potentialul jucatorilor dupa infrangerea in fata Farului Constanta, rezultatul contand mai putin. Singurul care nu a jucat a fost Matinca, „decarul” iesean nerezolvandu-si inca problemele de la genunchi. De altfel, sunt sanse ca Matinca sa stea pe tusa in meciul de sambata, de la Onesti, el neefectuand in aceasta saptamana nici un antrenament din cauza durerilor. Au revenit in schimb pe gazon Capusa si Rupedeal, prezenti zilele trecute la Liga Profesionista de Fotbal (LPF), intentiile ultimului de a parasi gruparea din Copou fiind lasate, cel putin deocamdata, pe planul secund. Nici Campeanu nu a aparat, ieri, aceleasi dureri la genunchi tinandu-l in afara buturilor. Dupa meci, jucatorii si-au primit drepturile banesti, adica 400.000 de lei, reprezentand avansul pe luna octombrie.
Narcis POHOATAloading...

Adauga un comentariu