Actualitate

Politia a demarat o campanie privind drepturile de autor

Publicat: 27 apr. 2016

Politia Romana, împreuna cu Oficiul Roman pentru Drepturile de Autor si Uniunea Producatorilor de Fonograme din Romania au lansat o campanie de informare cu privire comunicare publica în scop ambiental a operelor muzicale. Ieri, au fost distruse peste 150.000 de DVD-uri, CD-uri, casete audio si hard disk-uri care contineau opere muzicale, audiovizuale, filme sau programe de calculator piratate. Bunurile au fost ridicate de politisti la actiunile organizate pentru protejarea drepturilor de autor si a drepturilor conexe si au fost supuse unor expertize tehnico-stiintifice care au confirmat ca sunt produse piratate.

La data de 26 aprilie, de Ziua Internationala a Proprietatii Intelectuale, Politia Romana, împreuna cu Oficiul Român pentru Drepturile de Autor si Uniunea Producatorilor de Fonograme din România au lansat o campanie de informare a cetatenilor si societatilor comerciale cu privire la modalitatile de comunicare publica în scop ambiental a operelor muzicale. Astfel, în perioada urmatoare, politistii de la economic si cei de la prevenire, împreuna cu specialistii, vor organiza sesiuni de informare cu privire la prevederile legale în domeniul drepturilor de autor, cu accent pe comunicare publica în scop ambiental a operelor muzicale.

„Politia Româna acorda o importanta deosebita prevenirii si combaterii infractiunilor în domeniul drepturilor de autor. Prin campaniile preventive derulate în parteneriat ne propunem sa crestem nivelul de constientizare pentru respectarea legislatiei în domeniu, fie ca ne referim la utilizarea de software cu licenta sau modul în care operele protejate pot fi folosite în spatiul public”, a declarat Aurel Dobre, directorul Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice. loading...

Adauga un comentariu