Eveniment-Social

Politia animalelor incepe serios treaba. Va functiona in sediul DSV

Publicat: 23 ian. 2014
1

Din 2014, Politia animalelor va functiona in cadrul Directiei Sanitar-Veterinare Iasi (DSVSA), insa va actiona separat de Directie. Politia animalelor va avea responsabilitati cu privire la asigurarea protectiei si bunastarii animalelor cu sau fara stapan, abandonate sau maltratate, a animalelor de ferma, a celor supuse testarilor stiintifice etc. „Sesizarile in acest domeniu vor fi solutionate de departamentul de Politie a animalelor impreuna cu inspectori special instruiti cu sarcini imperative. Atat controlul respectarii normelor sanitar-veterinare in vigoare, cat si puterea de a lua masuri pentru abaterile facute de la aceste norme, vor fi actiuni ce revin Politiei animalelor”, a declarat Nicolae Ivanciu, purtator de cuvant al DSVSA Iasi.

Tot in debutul acestui an, DSVSA Iasi implementeaza Registrul de Evidenta al cainilor cu stapan. Acesta vizeaza identificarea individuala si inregistrarea fiecarui animal si a evenimentelor din viata lui, a proprietarului acestuia, inregistrarea informatiilor veterinare si scoaterea din evidenta in cazul mortii animalelor.

Comentarii
 • Ideea este f.buna; modul in care va functiona institutia va depinde de conducatorul acesteia. Speram sa nu apartina unui partid politic, nu de alta, dar patrupedele nu aciveaza nici la putere si nici in opozitie!

 • Sigur ca e bine si sper ca o sa vina degraba sa ridice vreun caine care e bolnav,sau agresiv,sau maltratat de pe strazi si sa-l duca la adapost.

  • Ioana, adapostul de stat de la miroslava vin in urma sensizarilor si ridica toti cateii foarte bine ar fi sa-i chemi mai ales daca observi o catea nesterilizata. de mai bine de 5 ani se fac sterilizari gratuite la catei la miroslava iar iasul tot are cateluse care nasc in strada sau pui abandonati, te rog sa informezi toti cunoscutii tai sa sune la padoc atunci cand vad pe strada o catelusa nesterilizata sau gravida.

 • Ca de obicei retardatu` vorbeste timpenii. Daca consulta cineva ANSVSA.ro la punctul ROF DSVSA va observa urmatoarele. Art.32. Compartimentul Poliţia Animalelor are următoarele atribuţii şi responsabilităţi specifice:
  (1) controlează respectarea normelor în vigoare cu privire la protecţia animalelor din adăposturile de câini fără stăpân, a celor din grădini zoologice/ acvarii publice/circuri/pensiuni/ canise/ pet-shop–uri, precum şi a animalelor folosite în scopuri ştiinţifice sau în alte scopuri experimentale

 • (2) verifică modul de aplicare a legislaţiei în vigoare cu privire la gestiunea câinilor fără stăpân.
  (3) controlează, centralizează, verifică şi raportează la A.N.S.V.S.A. datele cu privire la
  numărul de câini înregistraţi, numărul de microcip sau al mijlocului alternativ de identificare,numarul fişei de adopţie, data vaccinării antirabice, data sterilizării, data predării cadavrelor către societăţile care execută incinerarea, precum şi numele persoanelor care au instrumentat manoperele respective
  (4) implementează planurile de control privind activitatea de gestiune a câinilor fără stăpân

 • (5) verifică planurile de gestiune a populaţiei de câini fără stăpâni elaborate şi aplicate de către serviciile specializate pentru gestionarea câinilor fără stăpân, respectiv operatorii serviciilor specializate pentru gestionarea câinilor fără stăpân.
  (6) verifică, pe baza procedurilor şi a algoritmului de evaluare elaborat de A.N.S.V.S.A. fezabilitatea planurilor de acţiune elaborate privind gestionarea populaţiei câinilor fără stăpân;
  (7) controlează completarea registrelor de la sediile adăposturilor publice şi private
  pentru câinii fără stăpân conform procedurilor stabilite de A.N.S.V.S.A.
  (8) constată şi aplică sancţiuni conform prevederilor legale în domeniul de competenţă;

 • Si in continuare observati elugrubatiile purtatorului de cuvint, si nu e vorba de nici un departament din exteriorul Diretiei ci un compartiment in cadrul Directie. Aloo de unde ati gasit asemenea specimen? a trecut la PSD si trebuia recompensat? O sa se intimple ca si in cazul cu avionul prabusit, toti dau din gura dar nimeni nu stie ce are de facut. Compartimentul verifica protectia animalelor nu bunastarea acestora, dar na trebuie numai sa citesti, probabil daca era o eticheta pe o sticla de ceva o citea distinsul domn doctor

 • ru infractorii care abandoneaza caini sau nu ii inregistreaza.Problema ar fi fost rezolvata in doar 3 luni si pentru totdeauna.

  faptul ca eu si alti 2 milioane de oameni am suferit enorm din cauza agresiunii canine nu conteaza deloc?in schimb suferinta criminalilor cutomani conteaza.Nu vrei eutanasiere ?Simplu.Cere de la Ponta 300 milioane de euro pe an si tine-i in adaposturi pana la sfarsitul vietii lor .Legea permite.ce mai astepti?

 • sa ne ajute sa convingem marlanoii care stau cu catele nesterilizate in curti si fac din ele surse vesnice de caini numai buni de abandonat. m-am saturat cat m-am certat cu oameni ce detin catele nesterilizate, toti imi spun ca nu este treaba mea ce fac ei cu animalele alea ca sunt catelele lor si fac ce vor cu ele iar puii ii arunca in drum unde daca ii dau eu un colt de paine imi sar 100 de persoane in cap…pe ala de are in proprietate catea nesterilizata nu-l mai judecat nimeni, ce lume talamba!

Adauga un comentariu