Actualitate

Politia avertizeaza: Mita si votul ilegal inseamna inchisoare

Publicat: 11 mai 2012
1

Pana pe 10 iunie, la nivel national, se desfasoara campania de informare si constientizare a cetatenilor romani cu drept de vot cu privire la riscurile nerespectarii legislatiei referitoare la procesul electoral, sub genericul „Mita si votul ilegal inseamna inchisoare!„. Campania este organizata de Ministerul Administratiei si Internelor in contextul desfasurarii alegerilor pentru autoritatile administratiei publice locale din Romania (in ziua de 10 iunie). Obiectivele acestei campanii sunt informarea cetatenilor asupra sanctiunilor legale prevazute pentru incalcarea legislatiei electorale si constientizarea acestora pentru asigurarea unui proces electoral legal.

Campania se adreseaza in general tuturor cetatenilor romani cu drept de vot, si in special tinerilor care implinesc 18 ani, celor care voteaza pentru prima data, populatiei cu drept de vot din mediul rural, membrilor formatiunilor politice sau voluntari ai acestora, tuturor celor implicati in derularea campaniei electorale. In judetul Iasi, structurile teritoriale ale Ministerului Administratiei si Internelor vor desfasura actiuni de promovare a mesajului campaniei.

Astfel, vor fi postate afise in locuri accesibile, cu grad ridicat de vizibilitate din partea publicului larg (locatii proprii si cele ale partenerilor), vor fi distribuite pliante – cu preponderenta in mediul rural si in locurile cu valori de trafic ridicat (in perioada campaniei electorale), respectiv in sectiile de votare (in ziua votului), iar spoturile TV si audio vor fi difuzate la posturile centrale si locale de televiziune si radio.

O parte semnificativa a promovarii campaniei o reprezinta comunicarea online, care cuprinde mediatizarea mesajelor si materialelor campaniei pe web – site-ul www.votlegal.mai.gov.ro, portal care include si un flux de stiri actualizat in mod dinamic (cu informatii, foto si fisiere audio-video). Accesul direct la informatiile campaniei, prin intermediul banner-ului web de pe site-urile structurilor MAI si ale institutiilor partenere, precum si utilizarea platformelor de socializare – Facebook, Twitter etc. vor reprezenta, de asemenea, instrumente pentru diseminarea mesajelor campaniei in spatiul online.

Adauga un comentariu