National

Politia Capitalei: Sorin Oprescu, examinat de un medic in Arestul Central

Publicat: 23 sept. 2015

Sorin Oprescu va fi consultat in cabinetul medical din Arestul Central, de medicul specialist pe care primarul suspendat al Capitalei il doreste, iar acesta va decide asupra tratamentului, potrivit unor oficiali din Politia Capitalei.

„Urmare la solicitarea formulata de catre persoana arestata preventiv si incarcerata in arestul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, in data de 23.09.2015, in respectarea prevederilor art. 71 pct. 6 din Legea nr. 254/2013, factorii decizionali (CMDTA Doctor Nicolae Kretzulescu) au stabilit ca persoana in cauza poate fi examinata de catre un medic nominalizat expres, la locul de detinere, urmand ca personalul medical ce are in supraveghere persoanele retinute/arestate preventiv sa permita efectuarea acestui consult la nivelul cabinetului medical din interiorul Centrului de Retinere si Arestare Preventiva„, se arata intr-un comunicat de presa al Politiei Capitalei transmis miercuri

In cazul in care starea de sanatate a lui Sorin Oprescu o impune, medicul ce il are in supraveghere va decide asupra conduitei terapeutice de urmat, a precizat sursa citata.

Avocatii primarului suspendat al Capitalei au solicitat, marti, comisiei de la Arestul Central al Politiei Capitalei sa ii permita lui Sorin Oprescu sa fie consultat la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, de trei dintre medicii sai curanti, pentru probleme cardiace, care s-au amplificat in ultima perioada.

Miercuri dimineata, avocatul Viorel Mocanu a declarat ca cererea a fost aprobata in regim de urgenta, dar desi Sorin Oprescu si apararea ar fi dorit sa se aprobe un transfer la Spitalul Universitar de Urgenta, sunt multumiti de avizarea solicitarii si increzatori in serviciile medicale din Spitalul Militar.

„Important este sa fie stabilizat si fixata problema medicala, pentru a nu se agrava mai mult decat este acum, pentru ca trebuie sa iasa din arest asa cum a intrat”, a spus Viorel Mocanu.

Sorin Oprescu ceruse sa fie consultat la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, de trei dintre medicii sai curanti, pentru probleme cardiace, printre acestia fiind profesor dr. Dragos Vinereanu si profesor dr. Leonida Gherasim.

Avocatul a declarat ca cererea a fost formulata din cauza ca durerile pe care le-a avut Sorin Oprescu luni, cand a fost dus din arest la Spitalul „Sfantul Ioan”, persista, iar familia acestuia si apararea doresc si opinia altor medici cu privire la diagnostic.

Potrivit avocatului, din investigatiile care i-au fost facute luni lui Sorin Oprescu, la spital, se pare ca acesta ar fi facut un „pseudo-infarct”, iar starea medicala ar indica un posibil infarct.

Avocatul a precizat ca luni seara, dupa ce a fost consultat la Spitalul „Sfantul Ioan”, au vrut sa il duca pe Sorin Oprescu la Spitalul de Urgenta Floreasca, insa acesta si-a citit rezultatele si a cerut sa fie dus direct in Arestul Politiei Capitalei, spunand ca starea lui s-a ameliorat.

Viorel Mocanu a mai spus ca medicii care l-au consultat pe Oprescu i-au spus ca nu socul arestarii preventive i-a inrautatit situatia medicala, ci faptul ca nu mai urmeaza acelasi regim pentru a preveni agravarea starii sale de sanatate.

Avocatul a mai spus ca Sorin Oprescu nu doreste mediatizarea situatiei sale medicale si, mai mult, le-a interzis sa se foloseasca de motive medicale in aparare, neputand sa foloseasca nici documentele din care rezulta starea sa.

Sorin Oprescu a fost dus la spital, luni seara, din Arestul Politiei Capitalei, dupa ce a acuzat „o stare de slabiciune”, fiind transportat cu masina unitatii de detentie.

Surse medicale au declarat ca primarul suspendat al Capitalei, care sufera de diabet, a fost dus la Spitalul „Sfantul Ioan”, pentru ca acuza dureri in piept, suspectandu-se un infarct. El a fost supus unor investigatii medicale, eliminandu-se suspiciunea, apoi a fost readus in arestul Capitalei, au mai spus sursele citate.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost arestat preventiv in 6 septembrie, de Tribunalul Bucuresti, la cererea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie, care il acuza de luare de mita.

Decizia de arestare preventiva a fost contestata de Sorin Oprescu si judecata in 14 septembrie la Curtea de Apel Bucuresti, de magistratul Camelia Bogdan, cea care l-a condamnat pe Dan Voiculescu in dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare (ICA). Magistratul a mentinut decizia din 6 septembrie a Tribunalului Bucuresti, Sorin Oprescu ramanand in arest preventiv.

Sorin Oprescu a fost suspendat din functia de primar general al Capitalei in 15 septembrie, dupa decizia definitiva de arestare preventiva. Consiliul General al Municipiului Bucuresti l-a desemnat pe Stefanel Marin (UNPR) in functia de primar interimar.

Procurorii DNA il acuza pe Sorin Oprescu de luare de mita, sustinand ca in 5 septembrie, in baza unei intelegeri prealabile cu seful Administratiei Cimitirelor si Crematoriilor Umane (ACCU), Cornel Bogdan Popa, si cu fostul sau sofer Cristian Stanca, zis „Grenada”, a primit de la Popa suma de 25.000 de euro din 60.000 de euro ceruti de cei doi pentru edil, de la SC Green Line Construct SRL, prin Cristina Giorgiana Gogonea, Teodor Gogonea si Octavian Alin Petroi, denuntatori in dosar. Firma efectua lucrari la Palatul de la Mogosoaia, iar Oprescu ar fi validat astfel activitatea infractionala a lui Popa si l-ar fi mentinut in functie, sustin anchetatorii.loading...

Adauga un comentariu