News Flash:

Politia Comunitara va fi desfiintata

27 Octombrie 2009
2019 Vizualizari | 2 Comentarii
Afisat la 13:32

Senatul a adoptat astazi, cu 76 de voturi pentru, proiectul de lege privind infiintarea Politiei Locale, structura in subordinea primarilor, cu atributii suplimentare fata de Politia Comunitara in privinta sigurantei rutiere, a inspectiei in constructii, urbanism, comert si mentinerea ordinii publice. Raportul Comisiei de administratie publica mentioneaza ca, dupa cini ani de la infiintarea Politiei Comunitare prin preluarea personalului si patrimoniului gardienilor publici, au fost constatate o serie de probleme de ordin legislativ si administrativ.

Atributiile Politiei Comunitare sunt considerate insuficiente de catre autoritatile administratiei publice locale de municipiu. La acest nivel problemele cu fluenta traficului si inspectia in urbanism, comert si protectia mediului au o complexitate deosebita, precum si capacitatea de pregatire si instruire a personalului care este redusa", se motiveaza in raportul de adoptare a proiectului de lege. Intre principalele prevederi se mentioneaza ca Politia Locala va fi organizata ca un compartiment functional in aparatul de specialitate al primarului sau de institutie publica de interes local cu personalitate juridica.

"Atributiile Politiei Locale sunt mai ample decat cele ale Politiei Comunitare, fiind prevazute si alte domenii de competenta, in special in domeniul sigurantei rutiere si ordinii publice. Acest organism se constituie disctinct de Politia nationala si va avea atributii privind apararea drepturilor si libertatilor persoanei, a proprietatii private si publice, prevenirea si descoperirea infractiunilor. Politia Locala va integra compartimentele din aparatul de specialitate al primarului responsabile cu inspectia si controlul in constructii, urbanism, protectia mediului si comert, consolidand capacitatea de actiune in aceste domenii. Va sprijini serviciile publice comunitare de evidenta persoanelor in activitatea de teren a acestora", precizeaza senatorii din comisia de administratie. Legea mai trebuie adoptata de Camera Deputatilor in calitate de camera decizionala.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (2)

Anonim  | #84940
bravo
Desteptu`  | #84941
Si uite asa, cu o diploma de bacalaureat si cateva cursuri ajungi mare Garcea... Si atunci aia care au facut scoala de subofiteri de politie raman de fraieri, cu bani cheltuiti si timp pierdut in scoala...
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2683 (s) | 22 queries | Mysql time :0.150410 (s)