Local

Politia este solicitata sa confiste 7 masini de la niste tepari. Gaura de miliarde

Publicat: 16 sept. 2014
1

Lichidatorul judiciar desemnat in dosarul firmelor Stephani Impex SRL si Vog Investment SRL controlate de familia Gafita (Carmen si Virgil) cere ajutorul magistratilor si al politiei pentru a recupera banii care se cuvin statului si creditorilor. Asta deoarece familia Gafita a refuzat sa predea lichidatorului bunurile societatilor comerciale, astfel incat acestea sa poata fi valorificate pentru recuperarea banilor. Este vorba in primul rand despre 7 masini care sunt puse garantie pentru un credit in valoare de 400.000 euro contractat de la BCR in anul 2007.

Este vorba despre doua masini marca Kia, 2 Renault si 3 Peugeot. Acestea sunt in special autoutilitare de transport, iar familia Gafita nu vrea sa le predea deoarece le foloseste pentru a cara marfa pe care o vinde prin intermediul altor societati comerciale pe care le-a infiintat dupa falimentarea celor doua societati comerciale. Lichidatorul s-a adresat magistratilor de la Tribunalul Sindic cu o cerere de aprobare a unei ordonante presedentiale. Cu ajutorul acestui document care ar putea fi emis de judecatori, lichidatorul poate cere ajutorul Politiei, astfel incat sa confiste masinile. Pentru refuzul de a preda bunurile, lichidatorul a depus o plangere la Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi.

BCR are de recuperat de la una din cele doua firme peste 400.000 euro. Ministerul de Finante are de recuperat de la Vog Investment SRL peste 18 miliarde lei vechi. De precizat ca familia Gafita se ocupa in special cu comertul cu legume si fructe. Acestia au obtinut si fonduri europene pentru realizarea un depozit frigorific la marginea drumului european intre Letcani si municipiul Iasi. Proiectul nu a fost realizat, desi valoarea fondurilor aprobate ajungea la 3 milioane euro. In aceste conditii si Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale s-a inscris la masa credala in dosarele de insolventa care vizeaza firmele familiei Gafita.

Citeste si: Cuibul celor mai tari tepari din Iasi. Nici procurorii nu s-au atins de ei

Adauga un comentariu