International

Politia franceza continua urmarirea posibililor complici ai atacatorilor de la Paris

Publicat: 12 ian. 2015
1
Fortele de securitate franceze continua luni o „urmarire” a cel putin „unui complice” al autorilor jihadisti ai atentatelor comise saptamana trecuta la Paris, a anuntat premierul francez Manuel Valls, potrivit AFP. „Urmarirea continua. Noi consideram ca exista in mod efectiv, probabil, eventuali complici”, a declarat seful Guvernului francez.
De asemenea, ministrul francez de Interne Bernard Cazeneuve a anuntat ca aproape 5.000 de politisti si jandarmi francezi au fost mobilizati, incepand de luni, pentru a proteja toate scolile si lacasurile de cult evreiesti din tara si ca in 48 de ore vor fi trimisi si militari suplimentari. Cele 717 scoli si lacasuri de cult evreiesti vor fi protejate „inca de astazi (luni), de 4.700 de politisti si jandarmi”, iar „militari vor fi trimisi ca intariri in 48 de ore”, a declarat ministrul in fata parintilor elevilor unei scoli evreiesti de la Montrouge, la periferia de sud a Parisului.
In apropiere de acest loc, Amedy Coulibaly, unul dintre autorii atentatelor de saptamana trecuta, a impuscat mortal o politista, iar o zi mai tarziu a atacat un magazin cu specific evreiesc din estul Parisului. El a asasinat patru evrei dintre ostaticii din magazin.

 

Adauga un comentariu