Local

Politia Iasi va avea trupe de interventie rapida

Publicat: 21 ian. 2000

•Acestea vor beneficia, pentru inceput, de cinci autoturisme Dacia

Ieri, colonelul Necula Mihalache, seful Directiei Politiei Transporturi din cadrul IGP, a declarat ca vor lua fiinta mult asteptatele trupe de interventie rapida. Acestea vor fi formate din politisti si vor actiona doar la sesizarile cetatenilor sau pentru prinderea in flagrant a unor infractori. „Tin sa precizez ca nu este vorba despre trupe antitero si vor fi echipate cu uniforme obisnuite. Nu vor actiona mascati. Vor putea interveni in doua pana la cinci minute de la sesizarea infractiunii.

Vor avea la dispozitie cinci masini, pentru inceput, care au fost deja achizitionate de la Uzinele Dacia. Nu sunt multe, dar atat putem oferi, deocamdata. Functiile sunt deja alocate, urmeaza sa vedem si cum dam banii”, ne-a spus colonelul Mihalache.

 Referindu-se la activitatea politiei iesene in general, acesta a declarat ca „in ciuda conditiilor precare de dotare, cu fondurile mici alocate, politia ieseana si-a facut datoria. Acum, ne indreptam atentia spre prevenire. Anul 1999 este de referinta, pentru ca infractionalitatea a inregistrat, pentru prima data in ultimii ani, o scadere, in principal datorita prevenirii. Tin sa precizez ca Moldova este in atentia IGP datorita faptului ca aici au loc infractiuni foarte violente, pe fondul saraciei si lipsei de educatie”. Seful Directiei Politiei Transporturi a adaugat ca la IGP se discuta deja ca, in perioada 2001-2005, 60% din activitatea politiei sa o reprezinte munca de prevenire.loading...

Adauga un comentariu