Local

Poliția Locală și Salubris ridică mașinile parcate pe bulevardul Primăverii și Socola din Iași. Muncitorii reiau activitățile intensive în cartierele din municipiul Iași. Șoferii pot fi amendați

Publicat: 15 iun. 2020
Mașinile parcate pe marginea străzilor Primăverii și Socola din Iași sunt ridicate de Poliția Locală și Salubris pentru igienizarea arterelor de circulație
Mașinile parcate pe marginea străzilor Primăverii și Socola din Iași sunt ridicate de Poliția Locală și Salubris

Poliția Locală și Salubris ridică mașinile parcate pe marginea străzilor unde se reia activitatea intensivă de salubrizare a arterelor de circulație. Muncitorii din subordinea Primăriei Iași vor interveni zilele următoare în zona Primăverii – Socola și C.A. Rosetii – Copou, acolo unde șoferii care nu eliberează carosabilul pe timpul nopții pot fi sancționați, iar mașinile vor fi relocate pentru efectuarea lucrărilor deja programate

Salubris și Poliția Locală Iași continuă acțiunile de salubrizare intensivă a arterelor rutiere din orașul Iași. Din acest motiv, se ridică mașinile parcate regulamentar sau neregulamentar pe marginea străzilor vizate. Pe toata durata acțiunii care se realizează pe timpul nopții, în zonele în care se va acționa cu utilaje specializate pentru măturat, stropit și spălat mecanizat se interzice parcarea autovehiculelor pe carosabil. Aceste acțiuni au fost anunțate cu 24 – 48 ore înainte de data programată pentru salubrizarea mecanizată, atât în mediul on-line, cât și fizic în zonele respective de către Salubris SA și Poliția Locală Iași , prin panotaj stradal și flyere.

Proprietarii mașinilor din zona Podu Roș sunt vizați de Salubris

Astfel, în cursul zilei de astăzi, 15.06.2020, echipele municipalității ieșene intervin pe bulevardul Primăverii, mai precis pe porțiunea cuprinsă între Bulevardul Socola și splai Bahlui pe ambele părți, iar marți, în data de 16.06.2020, se intervine pe bulevardul Socola, pe ambele părți între Pod Roș și pasaj Socola. Echipele Salubris acționează în cartierele orașului pe timpul nopții.

„Proprietarii de autovehicule parcate în zonă în perioada planificată pentru salubrizare trebuie să asigure eliberarea carosabilului pentru a facilita intervenția utilajelor de salubrizare – în caz contrar este posibil ca autovehiculele să fie ridicate și să se aplice amenzi proprietarilor”, au declarat reprezentanții Salubris Iași.

Urmează ca miercuri, 17.06.2020, să se intervină pe str. C.A. Rosetti (între Pod de Fier și ieșirea din oraș pe ambele părți), iar joi și vineri, pe șoseaua și strada Sărărie (partea dreaptă din Tg. Copou către B-dul Independenței și partea dreaptă de la strada Oastei către Tg. Copou.

Polițiștii locali și angajații Servicii Publice Iași mută aproape o sută de mașini în fiecare zi

Pentru că numeroși conducători auto nu eliberează carosabilul unde urmează să se facă lucrări, sunt aplicate inclusiv amenzi de către angajații Poliției Locale Iași. În fiecare zi, zeci de mașini sunt mutate din astfel de motive, numai la ultima acțiune de la sfârșitul săptămânii trecute fiind mutate 40 de autovehicule.

” În data de 11.06.2020, polițiștii locali au sprijinit lucrători din cadrul S.C. Salubris Iași pentru efectuarea operațiunilor de curățare, spălare și dezinfectare a carosabilului în mai multe zone din municipiu, iar în acest context, împreună cu lucrătorii din cadrul SC Servicii Publice SA au relocat un număr de 40 autovehicule, deși în zilele anterioare efectuării acestei activități s-au distribuit flyere informaționale pe parbrizele autovehiculelor și la scările de bloc”, au declarat oficialii Poliției Locale Iași.

Ieșenii sunt chemați să ajute la curățarea străzilor din cartiere

Ieșenii care doresc să manifeste spirit civic în efortul comun de menținere a curățeniei sunt rugați să se implice în zona străzii pe care locuiesc, prin colectarea în saci rezistenți a eventualelor deșeuri rămase în zona autovehiculelor care nu au fost mutate de proprietari de pe carosabil și au împiedicat utilajele Salubris să salubrizeze corespunzător zona de la bordură.

„Depozitarea conformă a acestor saci cu deșeuri la punctele de colectare din zona străzii pe care locuiți – lângă containerele pentru colectarea separată a deșeurilor (sacii cu deșeuri de tip nisip/ praf trebuind să fie inchiși, pentru a se evita împrăștierea acestor deșuri în atmosferă. Urmăriți indicatoarele din zona în care locuiți, înscrieți-vă la Salubris cu o solicitare de a primi pe e-mail o notificare, cu 24 ore înainte de data programată pentru salubrizarea străzii pe care locuiți”, au mai comunicat oficialii Salubris SA Iași.

Adauga un comentariu