National

Poliția Română a făcut declarații după ce un bărbat a murit la scurt timp după ce a fost încătușat

Publicat: 30 iun. 2020
Achiziţii ale Poliţiei Române în valoare de milioane de euro
Inspectoratul General al Poliției Române

Poliția Română a făcut declarații după ce un bărbat a murit la scurt timp după ce a fost încătușat. Un tânăr în vârstă de aproximativ 30 de ani a murit după ce a fost încătușat de polițiști, în Centrul Vechi din București. Acesta a fost imobilizat de polițiști după ce a distrus o terasă. Bărbatul a fost legat la mâini și la picioare după ce ar fi lovit un polițist în timpul imobilizării, după care a spus că îi este rău. Polițiștii au chemat o ambulanță, dar, din păcate, a fost prea târziu. Bărbatul decedase deja.

Din primele informații, se pare că totul a plecat de la o tentativă de sinucidere. Tânărul a amenințat că se va arunca în fața mașinii, pe o trecere de pietoni. Trecătorii au sunat imediat la 112, iar la fața locului au ajuns câteva echipaje de Poliție. La sosirea oamenilor legii, acesta a devenit agresiv, a aruncat câteva ghivece cu flori de pe o terasă din zonă și a făcut tot posibilul să se opună încătușării. Însă polițiștii au reușit, în cele din urmă, să îl încătușeze, cu intenția de a-l transporta la Spitalul Obregia, pentru internare.

În urma scandalului izbucnit în America, după ce un bărbat de culoare pe nume George Floyd a decedat în urma unei intervenții brutale a oamenilor legii, au apărut un număr ridicat de speculații și în jurul cazului din România. Purtătorul de cuvânt al Poliției Române, Georgian Drăgan, a detaliat situația de noaptea trecută. Acesta a menționat că oamenii legii l-au descătușat imediat după ce bărbatul a acuzat o stare persistentă de rău. De asemenea, aceștia i-au acordat primul ajutor până la sosirea echipajului medical.

«Un bărbat care manifesta un comportament agresiv și producea distrugeri la o terasă»

„Ieri în jurul orei 21 prin apel 112 a fost sesizat faptul că un bărbat se aruncă în fața mașinilor pe stradă și face scandal la o terasă din București. La fața locului polițiștii din cadrul Secției 10 s-au deplasat, au depistat un bărbat care manifesta un comportament agresiv și producea distrugeri la terasa respectivă.

Bărbatul care se manifesta violent a fost imobilizat de polițiștii Secției nr.10 care s-au prezentat acolo în urma acestui apel la 112, ulterior având în vedere că a acuzat stări de rău a fost descătușat, a fost solicitat un echipaj de prim ajutor și bineînțeles până la sosirea acestui echipaj de prim ajutor polițiștii prezenți la fața locului i-au acordat primele îngrijiri medicale.

«La nivel intern, se analizează modul în care s-a intervenit la acest eveniment»

Echipajul medical sosit ulterior la fața locului a aplicat măsuri specifice, însă în jurul orei 22:30 din păcate a declarat decesul persoanei în cauză. Cercetările au fost preluate de parchetul de pe lângă Tribunalul București și de către serviciul omoruri din Poliția Capitalei, în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs tragicul eveniment.

Trupul neînsuflețit a fost ridicat și transportat la Institutul Național de Medicină Legală în vederea efectuării necropsiei. A fost efectuată cercetarea la fața locului, au fost audiate mai multe persoane. În cursul acestei zile a fost identificat bărbatul. Acesta era un bărbat de 37 de ani din București. Cu privire la modul de intervenție în acest caz la nivelul parchetului de pe lângă Tribunalul București a fost deschis acest dosar penal în care se efectuează cercetări cu privire la eveniment însă și la nivel intern se analizează modul în care s-a intervenit la acest eveniment.

Așadar, sunt efectuate verificări atât la nivelul Parchetului cu privire la decesul bărbatului cât și la nivelul Poliției Capitalei au fost demarate verificări pentru a se stabili dacă modalitatea de intervenție a fost în regulă.

«Niciun membru al forțelor de ordine nu a pus genunchiul pe bărbat»

Din informațiile pe care le dețin la acest moment niciun membru al forțelor de ordine nu a pus genunchiul pe bărbatul în cauză. Acesta se manifesta violent, drept pentru care polițiștii au procedat la imobilizarea lui conform prevederilor legale în vigoare pentru că bărbatul se manifesta violent, amenința că se aruncă în fața mașinilor care treceau prin zona respectivă și ar fi produs și anumite daune la terasa din zonă.

Polițiștii au intervenit pentru imobilizarea bărbatului, de îndată când acesta a manifestat stări de rău polițiștii au scos cătușele și i-au acordat primul ajutor”, a declarat Georgian Drăgan.

Adauga un comentariu