Local

Politia Romana ne va invata cum sa ne protejam de criminalitatea informatica

Publicat: 24 oct. 2016
Politia Romana s-a alaturat campaniei de constientizare a malware-ului ce afecteaza dispozitivele mobile, derulata in aceasta saptamana, la nivel paneuropean. Politistii vor transmite informatii despre riscurile si vulnerabilitatile dispozitivelor mobile, precum si recomandari despre cum poti sa-ti securizezi activitatea online.

Citeste si: Una dintre cele mai mari primarii din tara, VICTIMA unui ATAC informatic

 
Dispozitivele mobile, ca smartphone-urile si tabletele, au devenit o obisnuinta in viata de zi cu zi. Tehnologia pe care nu demult o gaseai doar intr-un computer, acum poate fi tinuta in mana. Totusi, odata cu cresterea in popularitate aacestor dispozitive, a crescut si interesul infractorilor in acest domeniu. Riscul malware-ului mobil este real: hackerii iti pot sustrage bani si informatii personale sau iti pot spiona toate activitatile. Pentru a creste nivelul de constientizare a utilizatorilor, Politia Romana s-a alaturat Europol in cadrul campaniei de constientizare a malware-ului ce afecteaza dispozitivele mobile, campanie care incepe astazi.

Citeste si: Uite ce usor TE SPIONEAZA cu TELEFONUL!

Vor fi organizate prelegeri in scoli, workshopuri, cursuri de instruire, dar si intrebari online si chat-uri live pe retelele sociale. Toate aceste demersuri paneuropene vor fi insotite de desfasurarea unei campanii de comunicare pe retelele de socializare si pe site-urile nationale. Pentru a ajuta oamenii sa-si protejeze dispozitivele mobile de criminalitatea informatica, Centrul European Cybercrime din cadrul Europol a realizat materiale de campanie disponibile in 20 de limbi, ce vor fi puse la dispozitia publicului larg. Materialele contin informatii despre riscurile si vulnerabilitatile dispozitivelor mobile. De asemenea, contin recomandari despre cum poti sa-ti securizezi activitatea desfasurata online, ca downloadarea aplicatiilor, internet banking-ul, conectarea la wi-fi sau cum poti sa nu devii victima a online ransomware.


loading...

Adauga un comentariu