Eveniment-Social

Politia rutiera Iasi recomanda PRUDENTA la volan

Publicat: 11 dec. 2014
1
Politistii rutieri atrag atentia asupra faptului ca, pe DN 24, intre  km 176 si 183, se inregistreaza fenomene meteo nefavorabile de tipul cetii si chiciurii, iar traficul se poate desfasura cu dificultate.
Se recomanda conducatorilor auto sa adopte o maniera prudenta de conducere si sa adapteze permanent viteza de rulare la conditiile de drum si trafic.
Intrucat ceata, burnita si depunerile de polei afecteaza intotdeauna buna desfasurare a circulatiei rutiere, recomandam conducatorilor auto sa-si sporeasca atentia pe toata durata deplasarii, dar mai ales la iesirile din tronsoanele impadurite si sate, la intrarile si iesirile de pe poduri sau la incrucisarile cu autovehiculele cu gabarit mare.

Citeste si: Accident rutier in fata la Gara Mare

In situatia in care vizibilitatea in oglinzile autovehiculului este redusa din cauza cetii/ploii/lapovitei/ninsorii, folosirea luminilor de catre ceilalti conducatori auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurarii la schimbarea directiei de mers.
Chiar daca va aflati in localitati sau in afara lor, iar partea carosabila este umeda ori acoperita de polei,  zapada, sau se depune chiciura, trebuie sa circulati cu o viteza care sa permita oprirea in siguranta, avand in vedere ca distanta de franare in astfel de conditii este mult mai mare.
Adauga un comentariu