Actualitate

Politia urmareste in trafic masina lui Fenechiu. Nu se stie cum a putut sa dispara

Publicat: 25 feb. 2015
1

@ Ultima data cand s-a intalnit cu politistii, Fenechiu conducea masina cu 200 kilometri la ora si nu a fost nici macar sanctionat @ Acum, dupa ce autoritatile au fost alertate, Politia Romana cauta in toata tara aceasta masina

Ultima data cand s-a intalnit cu politistii, Fenechiu conducea masina depasind viteza legala si nu a fost nici macar sanctionat. Este vorba despre aceeasi masina indicata in dosarul de „Coruptie la Rutiera„. Reamintim ca in data de 30 octombrie 2008 politistii de la Rutiera l-au surprins pe Relu Fenechiu conducand cu 200 kilometri la ora autoturismul BMW X6 in localitatea Letcani si totusi nu l-au sanctionat.

Acum BMW-ul X6 cu seria de sasiu WBAFG81060LJ38947, cumparata de Fenechiu la un pret de 223.352 lei, este cautata de Politia Romana in toata tara, pentru ca Biroul Executorilor Judecatoresti „Iovu Dragos si Sarbu Ciprian Ion” desemnat de justitie sa recupereze prejudiciul din „dosarul Transformatorul” prin executarea silita a averii celor condamnati nu a gasit masina in momentul in care a vrut sa scoata bunurile la vanzare. Executorii au insistat, dar nu au putut obtine de la familia lui Fenechiu informatii utile pentru a gasi masina. Acestia au tras concluzia ca BMW-ul X6 a fost ascuns de familie in speranta ca il va putea pastra. In consecinta, executorii judecatoresti au informat Politia Romana care a dat autoturismul in urmarire generala. Asta inseamna ca orice politist de rutiera care va identifica masina in trafic este obligat sa o retina pana cand executorii vor veni sa o preia. Nu se poate evita confiscarea acestei masini de la familia lui Fenechiu si vanzarea acesteia, mai ales ca bunurile care vor fi executate silit au fost indicate si de magistratii Inaltei Curti in hotararile pronuntate in dosarul Transformatorul.

„Mentine masura sechestrului asigurator a bunurilor apartinând inculpatului Fenechiu Relu, (…) respectiv asupra autoturismului marca BMW X 6, serie sasiu WBAFG81060LJ38947, valoare de achizitie 223.352 lei si asupra: imobilului amplasat în municipiul Iasi, cartier I.C. Bratianu, aleea Teilor, nr. cadastral 6185/2-6185/6/1/3, în suprafata de 1.567 mp, carte funciara 57057;  imobilului amplasat în municipiul Iasi, zona Bucium, nr. cadastral 6185/2 – 6185/6/2/3, suprafata 1.101,3 mp, carte funciara 56.836, valoare de impunere 520.411 lei, imobilului amplasat în municipiul Iasi, str. Fundac Socola, nr. 9, nr. cadastral 1557/1, suprafata 2000 mp, carte funciaraa 255. Mentine masura sechestrului asigurator a bunurilor apartinând inculpatului Fenechiu Lucian, luata prin ordonanta din 28.11.2011, respectiv asupra cotei parti de 1 din imobilul amplasat în municipiul Iasi, zona Bucium, nr. cadastral 6185/2 – 6185/6/1/4, suprafata 1.356,14 mp, carte funciara 48720, valoare impozabila 1.328.518 lei”, se arata in hotararile judecatoresti pronuntate de Inalta Curte.

Prejudiciu urias: 5,6 milioane lei

Reamintim ca pe langa pedepsele la inchisoare cu detentie primite de Relu Fenechiu si fratele sau Lucian, directorul firmelor sale Damian Bogdan, dar si ceilalti complici, adica fostii directori ai Sucursalei de Întretinere si Servicii Energetice Electrice (SISEE) Moldova, societatea pagubita in dosarul Transformatorul, Ioan Turbatu si Ion Marghidan, judecatorii Inaltei Curti au dispus recuperarea prejudiciului in valoare de 5,6 milioane lei prin executarea averii celor condamnati. Potrivit sentintei definitive, cea mai mare parte va fi recuperata de la Relu Fenechiu, deoarece complicii sai, fostii directori de la Electrica si Sucursala de Intretinere, sunt ceva mai saraci, averea lor consta dintr-o casa (pe care tot Fenechiu le-a facut-o) si cate o masina. Un calcul simplu arata ca dupa ce vor fi executati complicii lui mai saraci, Petru Andronache, Bogdan Damian, Ioan Turbatu si Ion Marghidan, Fenechiu va avea de inapoiat statului cel putin 1 milion de euro de unul singur. De altfel si judecatorii au stabilit ca Fenechiu, fratele sau si Damian trebuie sa inapoieze in solidar cu Ioan Turbatu si Petru Andronache suma de 33 miliarde lei vechi, iar in solidar cu Ion Marghidan si Petru Andronache suma de 23,6 miliarde lei vechi.
Dupa ce executorii judecatoresti au inceput sa puna in aplicare sentinta, atat Fenechiu, cat si sotia sa au deschis mai multe procese in justitie pentru a intarzia executarea silita.

Astfel, pentru a salva o parte din bunurile familiei, sotia sa Mariana Fenechiu a deschis la Judecatoria Iasi un proces de partaj care se va judeca in perioada urmatoare. De asemenea, Relu Fenechiu a depus la aceeasi instanta o contestatie la executare care se va judeca pe data de 12 martie a.c.

Comentarii
  • Cel slab duce in spate pe cel gras,expresia favorita a celor hoti,cand este taman invers.Sunt unii oameni asa zisi de afaceri si de dreapta care se aciuiaza pe langa institutiile statului,unde se milogesc sa prinda ceva lucrari,sau sa fure niste bani.Vezi;transformatorul,retrocedari terenuri, incasari nelegale de TVA,asfaltari,constructii parcuri la tara etc.

  • Mda, hotii pusi sa recupereze prejudiciul facut de alti hoti. Justitia lu` peste din iasi. Cum a ajuns stimati judecatori dosarul asta la acesti „stimabili” executori?Axa Leonte- Iovu- va spune ceva? Nenorocitii astia au scos din casa romani necajiti care pentru 20 de milioane si-au pierdut casa, in timp ce hotilor cu prejudicii de 1000 de ori mai mari nu le fac nimic.Cand vine dna-ul la Iasi, se va cutremura asa zisa justitie ieseana si aceasta mafie a executorilor lu` peste

  • E foarte simplu trebuie urmarite toate bunurile cumparate cu bani furati;case,masini,terenuri,etc.pana la recuperarea prejudiciului creat.Doar au furat cu dreapta si dreptatea trebuie facuta pana la capat.

  • Bai, cine sa valorifice bunurile lui fenechiu? Panaramele astea doua de executori au camera rezervata la International, unde saptamanal vin cu curvele. Voi credeti ca fenechiu le da cazare gratis?

  • Iovu dragos era elevul de suflet al doamnei cami gavrila. Facea cu el pregatire prin anii 1997, iar domnul dragos o recompensa pe doamna lui diriginta in fundulet….si nu numai

  • @procurorule, nu e chiar asa. Facea pregatire cu madam gavrila, da de fundulet (sau mai degraba funduloi) ma indoiesc. Era ea satula de la ilie. Cu iovu combinatia era cu maica-sa care era la casa corpului didactic, si cu ajutorul careia madam gavrila isi scotea cartile fara sa scoata bani din buzunar.

Adauga un comentariu