Internet

Politica de confidentialitate a Google. Cum stie gigantul online totul despre voi

Publicat: 01 mart. 2012

Multi sunt cei care utilizeaza cu frecventa zilnica cel putin o aplicatie Google, de la popularul motor de cautare, pana la contul de Gmail sau reteaua de socializare Google Plus. Multi sunt insa si cei care nu au avut curiozitatea sa citeasca noua politica de confidentialitate a companiei americane.

In urma numeroaselor sesizari si acuzatii cu privire la „violarea intimitatii clientilor„, Google a decis sa-si simplifice politica de confidentialitate si sa joace cu cartile pe masa, aratand exact ce informatie colecteaza pe serverele sale si in ce mod planuiesc sa o utilizeze.

Drepturile gigantului IT sunt prevazute clar in noua politica de confidentialitate:
– compania are dreptul de a colecta si stoca informatiile personale ale clientilor cuprinse in formularul de creare a unui nou cont Google;
– Google colecteaza informatii despre tine si atunci cand utilizezi unul din serviciile lor prin intermediul altui site, inclusiv informatii despre tipul de aparat de pe care te conectezi la Internet, numarul de telefon, istoricul convorbirilor telefonice si locatia in care te afli;
– Google poate realiza statistici cu privire la numarul de clienti care le folosesc serviciile cu ajutorul informatiilor de pe serverele lor, continut pe care-l pot apoi transmite altor site-uri, companii de publicitate sau edituri.

Pe de alta parte, Google permite schimbarea setarilor si controlul informatiei pe care alegi sa o stochezi pe serverele lor.

Noua politica de confidentialitate Google a intrat in vigoare de la 1 martie.loading...

Adauga un comentariu