Actualitate

Politica ieseana se clatina! Afacerile au ruinat un fost deputat!

Publicat: 22 ian. 2015
1

@ Esecurile in afaceri pot fi platite scump de unul dintre cei mai vechi politicieni ieseni @ Alaturi de acest politician pot sa fie trasi la raspundere si membrii familiei sale @ Este platit luna de luna din bani publici, insa nu catadicseste a-si plati si darile catre stat

Lumea afacerilor se impleteste de foarte multe ori cu cea a politicii, insa nu intotdeauna cele doua conlucreaza foarte bine. Si in cazul politicienilor ieseni se poate vedea ca afacerile au fost de foarte multe ori un domeniu de activitate strain. Acum, falimentele si modul prost de administrare a firmelor ii aduc in fata judecatorilor pe cei care au produs daune creditorilor. Acesta este si cazul unuia dintre cei mai vechi politicieni ieseni. Este vorba de fostul deputat iesean Dumitru Calance, care la acest moment ocupa o functie in Consiliul Judetean Iasi.

Pentru acesta, ziua de 21 ianuarie a adus vesti nu tocmai bune. In dosarul 10588/99/2013, privind falimentul Emi Invest SRL, Administratia Judeteana a Finantelor Publice (AJFP) Iasi a solicitat angajarea raspunderii pentru fostul deputat si familia acestuia. Cu doar cateva zile mai inainte, in data de 15 ianuarie, Tribunalul Iasi dispusese incheierea procedurilor de insolventa cu privire la firma lui Calance. Datoriile firmei conduse de familia Calance, care ar putea sa ii lase fara proprietati, sunt in cea mai mare parte catre bugetul statului. Astfel, fostul deputat a adunat datorii de peste un miliard catre bugetul public, din taxe si impozite neplatite. Suma exacta este de 119.545 de lei. „Nu stiu ce sa va spun. S-a inchis procedura insolventei? Ce sa declar? Nu stiu. Nu sunt in masura acum sa va declar mai nimic. Nu am ce sa declar”, a spus tulburat Dumitru Calance.

Parlamentarii ieseni cu lipici la faliment

Istoricul politic al lui Calance incepe imediat dupa Revolutia din 1989, cand a ocupat un fotoliu de deputat din partea Frontului Salvarii Nationale (FSN). La acest moment, fostul deputat este angajat ca auditor in cadrul Consiliului Judetean Iasi. Dumitru Calance nu este singurul iesean care a trecut prin Parlamentul Romaniei si are acum probleme financiare in urma esecului in afaceri. Cel mai cunoscut exemplu este cel al senatorului Ionel Agrigoroaei, ales din partea Partidului Poporului – Dan Diaconescu (PP-DD) intr-un colegiu din judetul Iasi. Agrigoroaei este cunoscut si sub numele de „senatorul faliment”, fapt datorat numeroaselor falimente prin care au trecut firmele conduse de el. De-a lungul timpului, acesta a facut un titlu de glorie din esecurile sale in afaceri, scriind chiar si doua carti in care isi expune aventurile economice si politice. Si in cazul sau falimentul a venit cu un pret, acesta pierzandu-si o parte a vilei in care locuieste, in dauna unui personaj controversat, Vandam Constantin. Ultimele luni au consemnat escaladarea conflictului dintre senatorul Agrigoroaei si familia lui Vandam, primul vorbind de amenintari mafiote, iar al doilea plangandu-se de ingradirea dreptului la proprietate.

Comentarii
Adauga un comentariu