Local

Polițist local din Iași, depistat pozitiv cu noul coronavirus. Angajații Poliției Locale cu care bărbatul a intrat în contact intră în izolare

Publicat: 15 iul. 2020
Un polițist local din Iași a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus, iar conducerea Poliției Locale ia măsuri speciale
Un polițist local din Iași a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus

Un polițist local din Iași a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus și a pus în alertă autoritățile din subordinea municipalității. Conducerea Poliției Locale a demarat o anchetă pentru a se stabili de unde s-a infectat angajatul instituției, iar toți polițiștii locali cu care acesta a intrat în contact în ultimele zile intră în izolare

Un polițist local din Iași a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus . Conducerea instituției din subordinea Primăriei Iași a intrat în alertă și a început identificarea persoanelor cu care polițistul local a intrat în contact, aceștia urmând să fie trimiști în izolare. Situația a fost descoperită în cursul zilei de ieri, în urma unor testări de rutină realizate în cadrul Poliției Locale Iași.

„Avem un angajat care a fost depistat pozitiv și am decis ca acesta să intre imediat în izolare. În momentul de față s-a trecut la identificarea tuturor celor care au luat contact cu el în ultimul timp. Nu știm exact perioada când acesta avea incubația și vom considera 14 zile de astăzi înapoi. Am început deja să facem o listă cu persoanele cu care acesta a intrat în contact, iar acestea vor intra în izolare. Nu știm de unde a luat virusul angajatul nostru, cert este că nu din cadrul Poliției Locale”, a explicat Liviu Zanfirescu, director general al Poliției Locale Iași.

Toți polițiștii locali din Iași vor fi testați pentru coronavirus

Ca urmare a incidentului din ziua de 14 iulie 2020, conducerea Poliției Locale Iași a decis ca toți angajații instituției să fie testați pentru coronavirus. Aceste măsuri sunt luate în paralel cu cele regulate, în care angajații instituției poartă măști și mănuși de protecție în timpul programului de lucru.

„Pe lângă măsurile permanente pe care le luăm la nivelul Poliției Locale, cum sunt purtarea de măști și mănuși de protecție și dezinfectarea suprafețelor din spațiile comune, vom lua măsuri suplimentare. Toți angajații vor fi testați în așa fel încât să vedem starea lor de sănătate”, a mai explicat Liviu Zanfirescu, șeful Poliției Locale Iași.

Polițiștii locali urmau să dea concurs de promovare în grad profesional superior

Starea polițistului local de la Secția a IV-a Poliție, zona Tătărași, este stabilă în momentul de față. Acest lucru se întâmplă într-o perioadă în care instituția din subordinea Primăriei Iași care se ocupă de ordinea și siguranța publică pe raza orașului pregătește organizarea examenelor de promovare într-un grad superior. Poliția Locală Iași orgnizează un concurs de promovare a funcționarilor publici, iar în această perioadă se realizează înscrierea dosarelor pentru concursul organizat în data de 10 august 2020 la sediul Poliției Locale Iași din strada Bucium. Reamintim că poliția Locală Iași a împlinit 10 ani de la înființare în ziua de 21 mai 2020. În perioada Stării de Urgență cauzată de COVID-19, zilnic, și-au desfășurat activitatea, în medie, 163 polițiști locali pe străzile din Iași. Pentru încălcarea prevederilor legale, au fost constatate și aplicate un număr de 4.317 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 4.551.481 lei în perioada respectivă.

Comentarii
  • faceti testul pcr-ul nu test rapid este mai putin relevant.deci test pcr .nu e de joaca d lor voi sunteti in contact direct cu orice cetatean…..de orice speta de voi au nevoie unii cetateni.pe cei care va hulesc nu i bagati in seama.nu toti pot fi de acord cu voi. grea meserie va-ti ales.megeti inante.

  • Sa mi iei bota la tranta analfabetule, ia zi loane cata spaga ai dat sa intri la gardieni publici, iar dupa aia dute si cere i scuze lu’ mata ca a iesit asa un fraier,probabil a crezut in tine ca vei fi un doctor,profesor renumit,dar a iesit o loaza analfabeta

  • Multumim Politiei Locale pentru implicare in aceasta perioada grea. Aveti grija de voi, sa ne serviti si protejati ca si pana acum

  • Era de asteptat si politia locală să aiba cazuri de covid doar nu lucrează it de acasă.in stradă e pericolul.pe timpul stării de urgență nu mai pe ei îi vedeam.ca serpi umblau.aveti grija de voi si maine un om are nevoie de voi.

  • hau comunitarii au gasit pagina bzi iar cei care stiu a scrie dau „”limbi”celorlalti si implicit sefilor,folositi spray de gura sau ceva vaselina,sa nu faceti afte bucale,sau bube pe limba

  • Dle primar chirica ce facem cu zecile de cersetori din centru ,de la minerva ,din fata la sf parascheva ,din fata de la palas , din piata unirii care au devenit violenti si hartuiesc iesenii si turistii ? Militia locala sta la umbra si nu reactioneaza , ce facem ???

  • de parca pana acu’10 ani cat nu existau acesti trantori din primarie, era iadul pe pamant.Pe timpul lui ceasca era doar militia si era mult mai multa ordine!

Adauga un comentariu