News Flash:

Politisti blocati in gradinita

9 Noiembrie 2009
1594 Vizualizari | 4 Comentarii
Politisti blocati in gradinita
• Desi au fost amenintati cu evacuarea si au primit termen limita pentru a-si face bagajele, politistii Sectiei 1 de Politie au fost lasati balta • Oamenii legii mai au nevoie de 40 mii Euro pentru cabluri si retea de intranet, fapt pentru care lucrarile au fost sistate • Edilii ieseni ridica din umeri

Desi au fost amenintati cu evacuarea si au primit termen limita pentru a-si face bagajele, politistii din cadrul Sectiei 1 de Politie au fost lasati balta. Chiar daca au pus la punct toate detaliile si au fost pe punctul sa-si mute locatia, acestia au fost dati uitarii. Aceasta in conditiile in care lucrarile la noul sediu de politie din cartierul iesean Dacia bat pasul pe loc. Autoritatile au sistat lucrarile pe ultima suta de metri din cauza lipsei resurselor financiare. Desi au amenajat spatiul, acestia mai au nevoie de inca mai mult de 40 mii Euro pentru instalarea retelei metropolitane. Spatiul nu a fost dotat pana in prezent cu cabluri si retea intranet. "Au fost puse la punct toate detaliile, insa mai avem nevoie de 40 mii Euro pentru cabluri si reteaua de calculatoare. Drept urmare, nu stim exact cand vor fi mutati politistii in noul sediu", a declarat comisarul Lucian Mursa, seful Politiei Municipiului Iasi. Sectia 1 Politie amplasata in mijlocul cartierului Alexandru va fi mutata la capatul cartierului Dacia, la parterul unui bloc de pe strada Prof. I. Simionescu. Decizia apartine edililor ieseni, in cautare de solutii pentru criza locurilor din gradinite. Cei 56 de politisti din cadrul Sectiei 1, care functioneaza in acelasi spatiu cu o gradinita, sunt nevoiti sa paraseasca locatia si sa se mute la parterul unui bloc din capatul cartierului Dacia. Oamenii legii si-au aratat nemultumirea inca de la bun inceput, in conditiile in care acestia au investit bani proprii in amenajarea spatiului in care functioneaza acum sectia de politie. Valoarea investitiilor facute de politisti de-a lungul anilor se ridica la peste 60 mii Euro. Desi au primit promisiuni ca vor fi sprijiniti, acestia se pare ca au fost dati uitarii. Edilii ieseni ridica din umeri si sustin ca nu sunt obligati sa contribuie cu bani pentru dotarea spatiului. "Noi am realizat toate demersurile pana in prezent. Nu am auzit ca ar mai avea nevoie de aceasta suma de bani. In principiu, toate dotarile sunt suportate de Ministerul Administratiei si Internelor, in nici un caz de primarie", a declarat Dumitru Tomorug, directorul de Investitii din cadrul Primariei Iasi. Politistii se revolta si sustin ca decizia de transfer nu a fost una de bun augur. "Trebuiau sa se gandeasca de la bun inceput ca nu au bani pentru o asemenea investitie. Aceasta suma o puteau investi in acel spatiu in vederea amenajarii unei gradinite. Lucrarile sunt blocate, iar spatiul nu poate fi folosit", a declarat Vasile Ciuhureanu, seful Biroului Teritorial Iasi al Sindicatului National al Politistilor (SNPC).
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (4)

un parinte  | #86365
Nu mai stau legal acolo domnii politisti ,numai au contract de inchiriere ,numai platesc chirie gradinitei .Ei nu trebuie sa respecte legea?
Este gata spatiul destinat sectiei de politie trebuie sa se mute urgent copii nostrii dorm pe jos prin salile din gradinita din lipsa spatiului , nu doare sufletul pe nimeni de acei copiii . MOTIVE PUERILE SPUSE DE DOMNII POLITISTI CARE NU RESPECTA LEGEA
Daca-i bal, bal sa fie !  | #86366
"Orice politist poate sta acasa cele zece zile fara plata in campania electorala si in ziua alegerilor prezidentiale, pentru ca, potrivit legii, concediul fara plata se acorda la cererea angajatului, nu la cererea guvernantilor", a declarat vineri presedintele Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual (SNPPC), Marian Gruia, citat de Mediafax. Liderul SNPPC a precizat ca spera sa nu se ajunga in aceasta situatie, pentru ca "infractorii isi vor face de cap prin Romania".
HOTARARE nr.1.578 din 18 decembrie 2002  | #86367
Art. 21. - (1) Politistii au dreptul la concediu fara plata, a carui durata insumata poate fi de 30 de zile calendaristice anual, pentru rezolvarea urmatoarelor situatii personale:

a) pregatirea si/sau sustinerea examenelor de admitere, de finalizare a anilor de studii sau de absolvire a celei de-a doua/treia facultati;
b) sustinerea examenelor nepromovate de admitere la doctorat sau in institutii de invatamant superior, a celor de an universitar ori de licenta (diploma) pentru pregatirea carora au beneficiat de concediu de studii;
c) prezentarea la concurs in vederea ocuparii unui post in alta unitate.
(2) Concedii fara plata cu durata de pana la 30 de zile calendaristice anual pot fi acordate si pentru rezolvarea altor probleme personale ale politistilor.

(3) In mod exceptional, politistii au dreptul la concedii fara plata, cu durata insumata intre 30 si 90 de zile calendaristice anual, in urmatoarele situatii:

a) tratament medical efectuat in strainatate pe durata recomandata de medic, fara a depasi insa 90 de zile, daca cel in cauza nu beneficiaza, potrivit legii, de concediu medical si de indemnizatie pentru incapacitate temporara de munca, precum si pentru insotirea sotului sau, dupa caz, a sotiei ori a unei rude apropiate - copil, frate, sora, parinte - pe timpul cat acestia se afla la tratament in strainatate;
b) pentru alte motive temeinic fundamentate.
(4) Concediile fara plata se aproba de conducerea unitatii, la cererea politistului, si se comunica compartimentelor financiar-contabilitate si resurse umane.

Art. 22. - (1) Pe perioada concediilor fara plata politistii isi pastreaza calitatea avuta.

(2) Perioadele concediilor fara plata acordate in conditiile art. 21 nu constituie vechime in serviciu si nu se iau in calcul la stabilirea stagiului minim in gradul profesional.

NU SCRIE IN LEGE CA POLITISTUL POATE FI TRIMIS FORTAT IN CONCEDIU FARA PLATA ATUNCI CAND VREA GUVERNUL
ion  | #86368
sa-mi dea mie 10 mii ca le pun net :))
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1284 (s) | 22 queries | Mysql time :0.015274 (s)