Local

Politistii au luat cu asalt trenurile de calatori

Publicat: 27 sept. 2016

În perioada 23-25 septembrie, politistii Sectiei Regionale de Transporturi împreuna cu reprezentantii CFR Calatori, au organizat o serie de actiuni preventive în cadrul carora au fost patrulate 91 de statii CF si 139 de trenuri care circula în zona Moldovei (judetele Suceava, Botosani, Iasi, Neamt si Bacau). Astfel, oamenii legii au legitimat 263 de persoane si au prins cinci minori nesupravegheati si trei cersetori. Actiunile de control s-au derulat, în trenurile de pasageri, la nivelul întregii retele feroviare din aria de competenta, în special în zonele generatoare de fluxuri importante de trafic.

Au fost date 96 de sanctiuni contraventionale. Conform HG nr. 203/1994 pentru stabilirea si sanctionarea contraventiilor la normele privind transporturile pe caile ferate române, pentru un calator care refuza achitarea biletului de taxare în tren, se întocmeste un proces verbal de contraventie a carui valoare se compune din amenda contraventionala, care este cuprinsa între 250-400 lei, tariful de transport (bilet taxare în tren) pentru distanta aferenta, tarif suplimentar în valoare de 300 lei, speze postale si tarif de identificare în valoare de 30,8 lei.

Conform reglementarilor în vigoare, pasagerii care urca din punctele de oprire unde nu sunt case de bilete, au obligatia de a se prezenta imediat dupa urcarea în tren la personalul feroviar pentru a-si cumpara bilete, la un tarif similar celui de la casa de bilete. Persoanele care calatoresc frecvent cu trenul pot alege abonamentul, solutia cea mai avantajoasa, cu reduceri tarifare importante. În plus, pasagerii îsi pot cumpara, la unele trenuri, bilete si abonamente valabile pentru rangul de tren InterRegio, la tarife mai mici, aferente rangului de tren Regio.

Citeste si:  ANUNT IMPORTANT de la POLITIA ROMANA pentru TOTI SOFERIIloading...

Adauga un comentariu