Local

Politistii au „pescuit” doi contrabandisti. Aveau asupra lor o cantitate impresionanta de tigari

Publicat: 02 sept. 2016
1

Politistii de frontiera ieseni, in colaborare cu autoritatile de frontiera din Republica Moldova, au desfasurat o actiune specifica pe linia prevenirii si combaterii contrabandei cu tigari, ocazie cu care au confiscat aproximativ 6.000 pachete tigari de contrabanda, pe care doi cetateni romani incercau sa le introduca ilegal in tara, peste raul Prut.

Pe 1 septembrie, in jurul orei 14:20, politistii de frontiera ieseni au observat la malul raului Prut, pe directia localitatii Petresti, doi barbati, a caror prezenta in zona nu era justificata. In urma legitimarii persoanelor, oamenii legii au stabilit ca acestia sunt cetatenii romani Vasile C. (49 ani) si Vlad P. (32 ani), ambii domiciliati in Iasi. In imediata apropiere a locului unde au fost prinsi, politistii de frontiera au descoperit trei colete invelite in folie de culoare neagra, care erau prevazute cu chingi pentru transport.

In urma inventarierii continutului coletelor, politistii au numarat 118.500 tigarete de diferite marci, de provenienta Republica Moldova. La cercetari, cei doi contrabandisti au declarat ca au preluat coletele de la malul romanesc al raului Prut si trebuiau sa le transporte pana in localitatea Petresti, unde ar fi primit de la o persoana a caror identitate nu o cunosc, suma de 1.000 lei. Tutunul in valoare de aproximativ 26.781 lei a fost confiscat.

Citeste si:  Retea infractionala de contrabandisti demascata de politistii ieseni – FOTO

Adauga un comentariu