Funny

Politistii au publicat inregistrarea cu Oreste Teodorescu, in timp ce ii este luat permisul. Ce s-a intamplat de fapt: „poate cobori de pe piedestalul pe care crezi ca te afli”

Publicat: 27 iul. 2018
9

In urma cu o saptamana, jurnalistul Oreste Teodorescu a publicat un mesaj lung pe pagina sa de Facebook, in care ii acuza pe doi politisti de la Rutiera ca i-au luat permisul fara nicio explicatie. Realizatorul tv i-a si pozat pe cei doi si le-a pus fotografiile cu fetele lor pe paginile de socializare. Politia a venit cu o replica dura dupa acest incident, publicand un videoclip cu intreg dialogul purtat de Oreste cu politistii

Politistii au publicat o inregistrare cu momentul in care Oreste a fost tras pe dreapta de catre oamenii legii. Totul a degenerat rapid, dupa cum se vede din filmulet. Politistii care au publicat videoclipul au scris si un mesaj dur pe Facebook. In imagini se vede cum Oreste are o problema cu unul dintre politisti, care este de etnie rroma. La un moment dat, acesta ii spune omului legii: „Pune-l pe alalalt sa-ti traduca sau ceva…” Si continua sa il jigneasca pe barbat. Se aude pe inregistrare cum politistul il roaga sa nu il mai jigneasca, dar Oreste nu se opreste aici.  Desi politistii l-au rugat sa astepte si sa semneze procesul verbal, jurnalistul a demarat in tromba, nu inainte de a le spune politistilor sa ii aduca permisul de dimineata, „cu scuzele de rigoare”.

„Poate nu ar fi rau sa iti revizuiesti comportamentul, domnule Oreste!”
„De curand, in caz ca nu stiati, un cunoscut domn din mass-media a fost sanctionat exemplar de catre politistii rutieri din Ilfov. In loc sa se comporte cum ar trebui sa se comporte, adica decent, domnul Oreste Teodorescu a ales sa se comporte asa cum se vede in filmare. Mai mult, acesta a postat pe pagina sa de facebook o poza cu colegul nostru, adresandu-i o serie de apelative peiorative (de genul Punjabi), facand aluzie la faptul ca politistul ar fi de etnie rroma. Si daca ar fi tigan, ce? Bravo lui! A muncit sa ajunga acolo. Bineinteles ca o gramada de „judecatori facebook” au inceput sa-l injure pe politist (asta fiind si scopul postarii), fara ca macar unul sa realizeze ca poate nu acela este adevarul. Tot el se plange ca nu a primit procesul verbal de contraventie si ca nu poate contesta procesul verbal. Ii aducem aminte domnului in cauza faptul ca sanctiunea poate fi aplicata in termen de 6 luni de la constatarea ei, iar in termen de 15 zile de la luarea la cunostinta o poate contesta in instanta competenta material sa judece cauza.

Daca ar fi ramas la masina, nu ar fi facut acest circ ieftin, de care, fie vorba intre noi, suntem satui si ar fi semnat procesul verbal, fara sa plece „ca asa vrea muschiul lui”, ar fi primit o copie si acum se putea deja adresa instantei cu o contestatie. Asta a fost gratis, din partea celorlalti 45.000 de „punjabi”, asa cum l-ai numit pe colegul nostru. Poate nu ar fi rau sa iti revizuiesti comportamentul, domnule Oreste. Si poate, spun poate, data viitoare nu vei mai ramane pieton. Incearca sa cobori de pe piedestalul pe care crezi ca te afli si o sa realizezi ca si noi, politistii, suntem tot oameni, avem si noi problemele noastre personale, poate iubim si uram aceiasi politicieni sau persoane. Diferenta dintre noi si tine este ca noi nu te vom jigni, te vom lasa sa te scalzi in ura, ignoranta si infatuarea de care esti atat de mandru.”, au scris cei care au publicat videoclipul cu Oreste si politistii. 

Ce a sustinut Oreste Teodorescu, inainte de publicarea inregistrarii Politiei
„Aseara, la orele 01.25 cu aproximatie am devenit victima unui abuz in serviciu clar In comuna Tanganu am fost oprit de un agent de circulatie pe care l-am vazut exclusiv datorita echipamentului alb. Am tras regulamentar pe dreapta si imediat dupa aceasta am intrat parca intr-un capitol din Kafka… Agentul, pe care am sa-l denumesc Shahid Punjabi, intrucat nu s-a prezentat mi-a solicitat actele la control, i-am dat permisul, talonul, buletinul, asigurarea auto. Mi-a solicitat apoi sa-i deschid portbagajul si sa-i arat ce am in geanta. Surprins constata ca am haine… remarca superior: “ deci aveti haine? De unde veniti si unde mergeti? “ Ma enervez usor si replic: “pai si ce vroiati sa am, Goethe… ? Si din cate stiu: cine sunt, de unde vin si incotro ma indrept sunt intrebari filosofice nu ale politiei rutiere ?” Si il rog sa-mi comunice motivul pentru care am fost oprit!

Ridica tonul la mine si la fel de autoritar ca un maharajah imi zice ferm sa trec in masina… refuz, replicandu-i ca sunt pe spatiu public si nu inteleg sa dau curs invitatiei sale daca nu imi comunica motivul pentru care m-a tras pe dreapta! Shaihid iritat la culme se introduce in masina de politie, alaturi de un jandarm timid. Inchide geamul si priveste un punct fix pe volan. Dupa vreo 15 minute in care l-am urmarit absolut perplex i-am ciocanit in parbriz reluand intrebarea legata de motiv

-“Treci in masina, va retin permisul pentru ca nu ascultati indicatiile organului de control, am zis sa stati in masina! “ In masina lui miroase ciudat, un amestec de transpiratie, tutun si mi se pare alcool… ii spun ca voi da curs solicitarii sale, doar daca imi arata in regulament ca ma poate opri si retine 15 minute fara motiv…

Bolboroseste ceva, in sanscrita cred si se reintoarce in apatia-i bizara! Imi pierd si eu in cele din urma rabdarea si il anunt ca daca nu-mi da un proces verbal, sau actele voi pleca acasa intrucat mi-e somn! Imi transmite peste linia geamului intredeschis sa fac ce vreau… am plecat lasand actele in posesia lui, dupa ce am facut aceste poze. Citind azi dimineata Codul de etica si deontologie a politistului, am concluzionat ca am fost victima unui foarte clar abuz in serviciu. Am contactat avocatul si voi intreprinde demersurile procedurale”, a afirmat jurnalistul.

Adauga un comentariu