Stiri

Politistii avertizeaza: Noua inselatorie prin telefon! Atentie la apelurile necunoscute

Publicat: 21 nov. 2018
14

Metoda "Accidentul" continua sa lase romanii naivi fara bani in buzunare. Inspectoratul de Politie Judetean Alba readuce in atentia cetatenilor recomandarile pentru prevenirea inselaciunilor comise de hoti prin aceasta metoda, asta dupa ce, recent, politistii din Blaj au fost sesizati de o femeie cu privire la faptul ca a fost inselata cu 4.250 de euro.
Femeia de 69 de ani a fost sunata pe telefonul fix de un barbat care a pretins ca e fiul sau si care i-a spus ca a provocat un accident rutier, soldat cu ranirea unei persoane. In discutia telefonica a intervenit un alt barbat care a pretins ca este procuror, acelasi care a mers la locuinta femeii, de unde a luat banii dati de femeie, nu inainte sa-i ceara acesteia sa deconecteze telefoanele.

In aceste conditii, Inspectoratul de Politie Judetean Alba readuce in atentia cetatenilor cateva recomandari, cu scopul de a nu deveni victime ale acestui tip de infractiuni:

  • Nu dati curs instructiunilor primite telefonic de la persoane necunoscute, care pretind ca ar avea calitati oficiale.
  • Verificati daca situatia relatata este reala.
  • Nu efectuati niciun transfer bancar si nu dati bani unor persoane necunoscute care sunt trimise la usa dumneavoastra!
  • Sunati la Politie, pe numarul de urgenta 112 sau adresati-va, imediat, unitatii de politie pe raza dumneavoastra de competenta si spuneti despre ce este vorba.
Adauga un comentariu