National

Polițiștii de frontieră au prins la volan un gălățean cu o alcoolemie de 1.45 mg/l

Publicat: 13 aug. 2020
Polițiștii de frontieră au prins la volan un gălățean cu o alcoolemie de 1.45 mg/l
Polițiștii de frontieră au prins la volan un gălățean băut

Poliţiştii de frontieră din Galați au prins în trafic un bărbat ce se afla la volan sub influența băuturilor alcoolice, având o alcoolemie de 1.45 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, polițiștii de frontieră din Albița au depistat un individ care nu deținea permis de conducere pentru ansamblul de vehicule ce îl transporta.

Gălățean la volan cu o alcoolemie de 1.45 mg/l alcool pur în aerul expirat. Poliția de Frontieră efectuează cercetări

Miercuri, 12 august 2020, forțele de ordine din cadrul punctului de trecere a frontierei Foltești au depistat un bărbat ce conducea un autoturism marca Volkswagen. Gălățeanul, în vârstă de 32 de ani, se afla sub influența băuturilor alcoolice, reieșit valoarea de 1.45 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„În data de 12 august a.c., în jurul orei 11.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti – I.T.P.F. Iași, pe timpul desfășurării unei misiuni specifice, au oprit pentru control, pe raza localității de frontieră Frumuşita, un autoturism marca Volkswagen Passat, înmatriculat în România, condus de gălăţeanul P.I., în vârstă de 32 de ani. Cu ocazia controlului, polițiștii de frontieră au constatat că persoana în cauză emană o puternică halenă alcoolică, motiv pentru care a fost condusă la sediul Poliţiei Rutiere Galaţi în vederea testării cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,45 mg/l alcool pur în aerul expirat.”, potrivit comisarului șef de poliție Lazăr Denis, purtător de cuvânt al Poliției de Frontieră I.T.P.F. Iași.

Bărbatul a fost transportat la Spitalul “Sf. Apostol Andrei” Galaţi în vederea recoltării de probe biologice și stabilirii exacte a alcoolemiei din sânge.

„În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.”, potrivit sursei citate.

Bărbat, prins de polițiștii de frontieră fără permis de conducere corespunzător

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa au demarat cercetări în ceea ce-l privește pe bărbat cu dublă cetățenie, în vârstă de 32 de ani. Acesta a fost prins conducând un ansamblu de vehicule, deşi permisul de conducere valabil deţinut nu îi ofera acest drept, neavând categoriile necesare.

„În data de 12 august a.c., în jurul orei 22.15, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa –I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a ieşi din ţară, A.S. cu cetăţenie română şi R. Moldova, în vârstă de  32 de ani, care conducea un ansamblu de vehicule format dintr-un autoturism şi o remorcă, cu masa maximă autorizată a ansamblului de 4.550 de kg.

La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate, colegii noştri au constatat că bărbatul nu deţine premis de conducere valabil pentru categoria „BE”, necesar pentru a putea conduce vehiculele în cauză.”, potrivit comisarului șef de poliție Lazăr Denis.

 

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, în toate cele trei cauze sub aspectul săvârşirii infracţiunii conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

 

Purtător de cuvânt al I.T.P.F. Iaşi:

Comisar-şef de politie LAZĂR DENIS

Adauga un comentariu