National

Polițiștii de frontieră au prins un botoșănean băut la volan și un portughez cu un autoturism neînmatriculat

Publicat: 13 iul. 2020
Polițiștii de frontieră au prins un botoșănean băut la volan și un portughez cu un autoturism neînmatriculat
Polițiștii de frontieră au prins un botoșănean băut la volan și un portughez cu un autoturism neînmatriculat

Polițiștii de frontieră au prins în trafic mai multe infracțiuni la sfârșitul săptămânii trecute, printre care un botoșănean aflat la volan sub influența băuturilor alcoolice, dar și un cetățean portughez care circula cu un autoturism neînmatriculat.

Botoşănean la volan sub influenţa băuturilor alcoolice

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi au prins în trafic un bărbat, în vârstă de 49 de ani, care conducea un autovehicul, deşi era într-o stare avansată de ebrietate. La finalul săptămânii trecute, forțele de ordine l-au oprit pentru control în județul Botoșani. Acesta se afla la volanul unui autoturism marca Volkswagen Passat.

„La sfârșitul săptămânii trecute, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Dorohoi au oprit pentru control în localitatea de frontieră Mihăileni, județul Botoşani, un autoturism marca Volkswagen Passat, înmatriculat în România. Poliţiştii de frontieră au procedat la legitimarea persoanei şi au constatat faptul că la volanul mijlocului de transport era cetăţeanul român T.V., în vârstă de 49 de ani, cu domiciliul pe raza județului Botoşani.

Cu ocazia controlului, polițiștii de frontieră au observat că bărbatul emană o puternică halenă alcoolică, motiv pentru care a fost solicitat un echipaj din cadrul S.P.R. 5 Mihăileni în vederea testării cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la Spitalul Municipal Dorohoi în vederea recoltării de mostre biologice.”, a declarat purtătorul de cuvânt al I.T.P.F. Iaşi, Comisar-şef de poliţie Mihaela Denis Lazăr.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

Cetățean portughez, depistat conducând un autoturism neînmatriculat

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontirei Albiţa efectuează cercetări cu privire la un bărbat cu cetăţenie portugheză şi R. Moldova care a fost depistat în trafic, conducând un autoturism neînmatriculat. Bărbatul, în vârsta de 40 de ani, se afla la volanul unui autoturism marca Nissan NV200. Oamenii legii au depistat nereguli privind autenticitatea documentelor prezente la control pentru vehiculul condus. Purtătorul de cuvânt Mihael Denis Lazăr a menționat că se vor efectua cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat

„La sfârșitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa -I.T.P.F. Iaşi s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, necesare trecerii frontierei, C.P., cu cetăţenie portugheză şi R. Moldova, în vârstă de 40 de ani, conducând un autoturism marca Nissan NV200, ce avea aplicate numere de înmatriculare specifice autorităţilor olandeze.

La controlul de frontieră, existând suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor prezentate la control pentru autoturismul în cauză, colegii noştri au procedat la efectuarea de verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că acesta este radiat din circulaţie de autorităţile din Germania începând cu data de 23.03.2020.”, potrivit sursei citate.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat şi punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Adauga un comentariu