Local

Poliţiştii din cadrul IPJ Iaşi, prezenţi pe teren pentru a acorda sprijin şi îndrumare cetăţenilor în perioada 23 – 25 aprilie

Publicat: 23 apr. 2021
Un polițist care stă lângă mașină
În perioada 23 - 25 aprilie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași vor fi prezenți în teren și vor acționa, astfel încât oamenii să se bucure în siguranță de sărbătorile din aceste zile

În perioada 23 – 25 aprilie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași vor fi prezenți în teren și vor acționa, astfel încât oamenii să se bucure în siguranță de sărbătorile din aceste zile.

În contextul sărbătorilor religioase din aceste zile, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Iași s-au dispus măsuri suplimentare de ordine și siguranță publică, în special în zonele aglomerate și în zonele lăcașurilor de cult.

Misiunile principale sunt de a acorda sprijin și îndrumare cetățenilor ce se vor afla în spațiile publice și de a descuraja faptele antisociale. Misiunile vor fi asigurate de peste 150 de polițiști, majoritatea din structurile de ordine publică și rutieră.

Alături de aceștia, ca de fiecare dată, sunt în dispozitiv și colegi de la alte structuri – transporturi, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, luptători de intervenţie rapidă şi poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase.

Pe drumurile publice, poliţiştii de la rutieră vor acţiona, pentru prevenirea producerii unor accidente grave.

În vederea prevenirii infectării cu virusul SARS-CoV-2 vă recomandăm că deplasarea către lăcașurile de cult sau alte zone de interes să se realizeze cu evitarea aglomerărilor.

Reamintim că purtarea corectă a măștii de protecție în toate spațiile publice este obligatorie, inclusiv în zona lăcașurilor de cult, pe timpul oficierii slujbelor.

În caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelaţi cu încredere la cel mai apropiat poliţist, ori sunaţi la 112 – Apelul Unic de Urgenţă!

Misiuni de ordine publică ale jandarmilor ieșeni

În perioada 23 – 29 aprilie 2021, mai multe echipaje jandarmi ieșeni  vor acționa pentru asigurarea ordinii și siguranței publice, punerea în aplicare a măsurilor stabilite, pe linia  prevenirii răspândirii virusului SARS Cov2, precum și însoțirea autovehiculelor care transportă dozele de vaccin, conform solicitărilor.

În ziua de Florii, echipajele de jandarmi vor avea în vedere zona lăcașelor de cult din Iași, Pașcani, Hârlău, Tg. Frumos și Răducăneni, unde în fiecare an participă un număr mai mare de credincioși.

Se continuă activitățile în cooperare cu Poliția, în sistem mixt, pentru menținerea ordinii și siguranței publice. De asemenea, se vor lua măsuri de asigurare a ordinii publice la manifestările sportive ce se vor derula în această perioadă. Avându-se în vedere măsurile luate la nivel național pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV 2, competițiile vor avea loc fără spectatori.

Pe timpul misiunilor, jandarmii ieșeni vor acționa pentru informarea, îndrumarea și verificarea cetățenilor pe linia respectării măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS Cov2, prevenirea şi combaterea actelor de tulburare a ordinii publice, iar în caz de comitere a unor fapte antisociale, jandarmii vor interveni în vederea luării măsurilor legale.

Jandarmeria Iași recomandă cetățenilor să respecte regulile de autoprotecție sanitară, să respecte indicațiile forțelor de ordine, să nu provoace și să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii publice.

Cetățenii pot solicita, ori de câte ori este nevoie, sprijinul forțelor de ordine publică, fie direct, fie prin apelarea numărul unic de urgență 112.

 

 

Comentarii
Adauga un comentariu